Menu

Emotioneel afscheid van Hai Berden

vrijdag 29 juni 2018

VVV-Venlo heeft vrijdag gedag gezegd tegen scheidend voorzitter Hai Berden. Vergezeld door zijn vrouw Corrie was hij het stralende middelpunt tijdens een groots opgezet afscheid op het veld van Seacon Stadion - De Koel -. Na vijftien jaar de voorzittershamer gehanteerd te hebben, draagt hij zijn taken over aan Ineke Gutterswijk, die vanaf 1 juli officieel voorzitter is van de Raad van Commissarissen van VVV-Venlo.

Vijftien jaar lang was Hai Berden naar buiten toe het gezicht van VVV-Venlo. Jaren boordevol hoogtepunten en natuurlijk ook enkele dieptepunten. Hij belandde, nadat hij eerder als sponsor en vervolgens als bestuurslid aan de club verbonden was, als clubvoorzitter in de voetballerij, die zijn wereld niet was, maar wel is geworden.
VVV zonder Hai Berden is bijna ondenkbaar. De Hout-Blerickenaar heeft zo veel verdiensten voor de club gehad en zoveel betekend voor generaties spelers en supporters, dat het eigenlijk niet in een enkel stukje tekst te bevatten is. Dat besef hadden ook de genodigden die hem toespraken en toejuichten voor zijn talrijke verdiensten.

Namens de voetbalbond was de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Jan Smit, naar Venlo gekomen om Hai na vele mooie woorden de Gouden waarderingsspeld van de KNVB uit te reiken. Burgemeester Antoine Scholten reikte hem vervolgens de Erespeld van de stad Venlo uit. En uiteraard werd Hai benoemd tot erevoorzitter van VVV-Venlo. De bijbehorende speld werd hem uitgereikt door zijn opvolger, Ineke Gutterswijk.
Diverse sprekers legden nog eens uit hoe belangrijk de rol van Hai Berden voor de club is geweest en als klap op de vuurpijl maakte algemeen directeur Marco Bogers bekend dat de O-tribune vanaf nu als de Hai Berden-tribune bekend zal staan.
Frans Pollux bracht een lied ten gehore en ook bariton Sef Thissen zong Hai en de genodigden toe in een prachtige versie van de voetbalklassieker You’ll Never Walk Alone.

Hai blijft nog aan de club verbonden als bouwpastoor, de man die het proces rond de vernieuwingen in en rond het stadion mede sturing gaat geven. Maar het voelt toch anders. Daarom was het welgemeende ‘dank je wel’ dat Hai Berden ontving op deze zonovergoten vrijdagmiddag een meer dan passend eerbetoon.

 

Foto's: Pam van den Broek

 

mf2