Menu

Erehaag Roze Zaterdag bij #VVVVIT

donderdag 16 mei 2019

Afgelopen woensdag werd in stadion de Koel in Venlo de wedstrijd VVV - Vitesse afgetrapt met een erehaag van vrijwilligers van Roze Zaterdag en regenboogvlaggen. Ook werd de wedstrijd gespeeld met een regenboog-aanvoerdersband.

Voetbal en diversiteit is helaas tot op heden een combinatie die niet doorsnee of vanzelfsprekend is. Te vaak wordt “homo” of een soortgelijk woord op de voetbalplaats nog als scheldwoord gebruikt, en dat draagt er aan bij dat homoseksuele mannen het nog steeds lastig vinden om zich thuis te voelen bij een typisch ‘hetero’ voetbalteam.

Dat taboe willen wij in samenwerking met de organisatie van Roze Zaterdag 2019 samen doorbreken. Iedereen moet - overal en op ieder moment - zichzelf kunnen zijn, en dat geldt dus ook op het voetbalveld.

Dennis Heijnen, voorzitter van de Roze Zaterdag Venlo-Krefeld: “VVV toont lef en laat zien dat diversiteit ook binnen de voetbalwereld geen issue mag zijn.”

Tijdens de wedstrijd werden op de schermen in het stadion geregeld fragmenten getoond van de Roze Zaterdag, om zo het aanwezige publiek kennis te laten maken met het evenement. De regenboog-aanvoerdersband wordt ook tijdens de oefenwedstrijden die VVV na afloop van het huidige seizoen gaat spelen gedragen.

Op zaterdag 29 juni 2019 staan Venlo en Krefeld helemaal in het teken van Roze Zaterdag. Dit is een jaarlijks en landelijk feest van homo’s en hetero’s, transgenders en seksuele minderheden waarop vrijheid en tolerantie wordt gevierd. In het afgelopen jaar voorafgaand aan Roze Zaterdag hebben in Venlo en Krefeld tal van activiteiten en evenementen plaatsgevonden om het hele jaar een roze tint te geven en om bewustwording en acceptatie een stevigere plek te geven binnen de gemeentes.

mf2