Menu

Ervaren Roger Reijners naar VVV O21

donderdag 19 augustus 2021

De ervaren trainer/coach Roger Reijners treedt bij VVV-Venlo in dienst en gaat per direct aan de slag als coach van VVV-Venlo O21. Hij volgt daarmee Jeroen Schepens op, die zich volledig gaat richten op zijn taken bij het eerste elftal als assistent-trainer.

De in Roermond geboren Reijners ( 57 ) kwam als actief voetballer uit voor Fortuna Sittard en MVV. Tevens speelde Reijners vier duels voor Jong Oranje.

Na zijn loopbaan als speler werd Reijners jeugdtrainer bij MVV. In 1996 werd hij daar benoemd tot hoofd jeugdopleiding. Na vier jaar werd hij door de club doorgeschoven als trainer van het eerste elftal. In 2003 maakte hij de overstap naar Fortuna Sittard, waar hij een jaar in de jeugd werkte en vervolgens assistent werd van het eerste elftal. Van 2007 tot 2010 was hij eindverantwoordelijk voor de hoofdmacht van de club uit Sittard.

Vanaf 1 november 2010 was Reijners bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal. Hij behaalde met het Nederlands vrouwenelftal de eindronde van het Europees kampioenschap van 2013 en die van het wereldkampioenschap van 2015. Het was de eerste keer dat Nederland aan de eindronde van het wereldkampioenschap meedeed. In de achtste finale werd Oranje daar uitgeschakeld door Japan. Daarna werd hij onder meer bondscoach van de vrouwenploeg van Myanmar. Reijners keerde in 2019 terug bij zijn oude club MVV als assistent-trainer.

Nu doet de Roermondenaar de derde Limburgse club in zijn carrière aan: “Ik werd door de club benaderd als trainer van de O21. Ik vind het verschrikkelijk leuk om jonge talenten de kans te bieden zichzelf te ontwikkelen. Dat is wat ik bij VVV-Venlo nu mag gaan doen.”

Manager Ontwikkeling en Prestatie Roger Bongaerts over de aanstelling van Reijners: "Om de ingezette ontwikkelingen rondom Jeroen Schepens en het eerste elftal verder vorm te geven hebben we besloten om Jeroen fulltime aan de staf van de selectie toe te voegen. Hierdoor waren we per direct op zoek naar een trainer voor het vlaggenschip van onze jeugd. Roger Reijners is een man met een heleboel ervaring en iemand die oog heeft voor het beter maken van jonge talenten. Wij zijn blij dat we met Roger een trainer uit de regio aan onze club kunnen binden die het klappen van de zweep kent en zijn ervaring kan inzetten om de oudste jeugd binnen onze opleiding te verrijken en zich verder te laten ontwikkelen.”

mf2