Menu

Esporters herpakken zich

woensdag 11 maart 2020

Na de stroeve start van vorige week is het Dennis en Nick gelukt om deze week vier punten uit twee wedstrijden te behalen. Op maandag werd er in een spannende wedstrijd gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard. Dinsdag lukte het de mannen om met drie punten terug te keren naar Limburg.

Fortuna Sittard
Afgelopen seizoen werd de derby tegen Fortuna Sittard gelijkgespeeld. Ook dit seizoen kende de wedstrijd geen winnaar. De eerste wedstrijd begon erg goed voor Nick. Hij opende de score met een mooie goal van de Portugese legende Eusebio. Toch was het Jason Glas (Fortuna Sittard) die voor rust met een gelukkige goal de stand terugbracht naar 1-1. Het leek lang 1-1 te blijven maar uiteindelijk was het Nick die met een prachtige goal zijn eerste persoonlijke overwinning van het seizoen boekte.

Aan Dennis de taak om minimaal gelijk te spelen en de drie punten tegen onze rivaal te pakken. Dennis begon slecht aan de wedstrijd en kwam dan ook op achterstand te staan tegen de sterk spelende Marc Groenland (Fortuna Sittard). Direct na deze goal wist Dennis via een goede actie de 1-1 te maken. In de tweede helft was het toch weer Marc die het initiatief nam in de wedstrijd en terecht op een 2-1 voorsprong kwam. Uiteindelijk kreeg Fortuna een grote kans op de 3-1 maar gelukkig werd het schot gestopt door de keeper. Uitslag 3-3.

Zodoende stonden Dennis en Nick na het gelijkspel na drie wedstrijden in de eDivisie op twee punten.

AZ Alkmaar
Twee punten uit drie wedstrijden was niet wat de mannen voor ogen hadden en dus wist Team VVV wat het zich te doen stond. Er moest gewonnen worden van AZ Alkmaar, een directe concurrent waar vorig seizoen ook van werd gewonnen.

Het was Nick die weer als eerste mocht beginnen aan de wedstrijd. In de eerste helft was er veel balbezit aan beide kanten en werden er weinig kansen gecreëerd. Aristote Ndunu (AZ Alkmaar) probeerde met een afstandsschot van buiten de zestien te scoren maar de keeper van VVV kon hem van het scoren afhouden. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Nick via links met Cristiano Ronaldo door de verdediging en gaf een mooie pass op Eusebio. Helaas was het Virgil van Dijk van AZ Alkmaar die de bal wist te stoppen waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde.

Dennis nam het in de tweede wedstrijd op tegen voormalig landskampioen Dani Visser van AZ Alkmaar. In de eerste helft van de deze wedstrijd merkte je aan beide teams dat ze kostte wat kost niet wilde verliezen. Lang balbezit wat resulteerde in nul kansen bij rust. In de tweede helft veranderde dit spelbeeld nadat Dennis met een mooie actie de stand op 1-0 wist te brengen. Dani veranderde zijn tactiek en dit zorgde ervoor dat er meer ruimte voor Dennis ontstond. Hier wist hij wel raadt mee en via een aanval langs de zijkant wist hij op 2-0 te komen. Uiteindelijke zorgde Dennis met een heerlijke actie nog voor de 3-0. Een goal die volgens de commentatoren genomineerd werd tot goal van de week. Dit bleek ook de eindstand te zijn.

Na 4 wedstrijden staan Dennis en Nick op vijf punten wat betekent dat zij in het linkerrijtje gepositioneerd staan. Volgende week neemt VVV-Venlo esports het op tegen RKC Waalwijk en Vitesse.

Volg VVV-Venlo esports op Instagram of Twitter om niks te missen.
De wedstrijden zijn (gratis) te volgen via het YouTube kanaal van de eDivisie!

mf2