Menu

Esports start campagne #StayAtHome

dinsdag 17 maart 2020

Het Coronavirus heeft Nederland in zijn greep. Het Covid-19 dossier binnen het voetbal is ook de volgende fase ingegaan met het sluiten van onder andere scholen, horeca en sportaccommodaties tot en met minimaal 6 april. Dit heeft tot gevolg dat ook de volledige Eredivisie en Eerste divisie tot en met 6 april a.s. wordt stilgelegd. Vanzelfsprekend is dit organisatorisch en sportief een zeer vervelend bericht, maar de gezondheid en veiligheid van personen is prioriteit nummer één.

In dat licht start VVV-Venlo Esports vandaag de campagne #StayAtHomeVVV. Vanuit de voorbeeldrol die het esportsteam heeft, worden nu extra activiteiten opgezet in deze lastige tijd waarin iedereen helaas van veel structurele activiteiten moet afzien. In de komende tijd worden daarom online FIFA-toernooien georganiseerd, zijn er verschillende challenges online te vinden via de social media kanalen en zijn er diverse ideeën om fans in contact te laten komen met de eerste elftal spelers en esporters die zich uiteraard ook aan de maatregelen moeten houden en derhalve thuis op de herstart van de competitie moeten focussen.

Als aftrap van deze campagne organiseert VVV-Venlo esports, samen met het esportsteam van Heracles Almelo, op dinsdag 31 maart een online FIFA20 toernooi. Op deze datum stond de virtuele wedstrijd tussen de esporters van beide clubs gepland. Echter, het coronavirus heeft ook zijn impact op de eDivisie. VVV-Venlo roept alle fans dan ook op om de club tijdens dit toernooi te vertegenwoordigen.

Via het Instagram en Twitteraccount van VVV-Venlo esports blijf je op de hoogte van alle activiteiten en kun je je aanmelden voor het toernooi.

mf2