Menu

Even voorstellen: Jordy Reneerkens

donderdag 7 juni 2018

Het jeugdteam O17 van VVV-Venlo wordt volgend seizoen getraind door Jordy Reneerkens. De 34-jarige Zuid-Limburger is een echt voetbaldier en kijkt enorm uit naar zijn klus in Venlo.

Als alles was gelopen zoals gehoopt, was Reneerkens wellicht nog steeds actief geweest als profvoetballer. Het mocht niet zo zijn, ondanks de negen seizoenen die hij in de opleiding van PSV speelde. “Toen ik 19 was zei een clubarts al dat ik de enkels had van een 65-jarige”, legt Reneerkens uit. Een dergelijk fysiek ongemak is te groot om een mooie carrière als profvoetballer op te bouwen. Dat besef was er al snel.

Hij speelde nog bij Roda JC en Fortuna Sittard maar door blessures gedwongen moest hij al vroeg stoppen. Wel bleef hij lange tijd als amateur actief in de voetballerij en daarna als trainer. “En met veel plezier. Al was de voetballerij een lange tijd ‘bijzaak’, want ik had mijn baan bij de Media Groep Limburg, als accountmanager. Maar nu heb ik mijn papiertje van UEFA trainer A binnen, vergelijkbaar met het voormalige TC1, dus ik mag alle amateurniveaus trainen en assistent zijn in het betaald voetbal.” Hij maakte, na een geslaagde stageperiode bij de O17 van PSV, de bewuste keuze voor de voetballerij. Vanaf komend seizoen als hoofdtrainer van de O17 bij VVV-Venlo.

Zijn ambitie is groot. “Het doel is toch om zo gericht mogelijk te werken aan een betere doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal. Daarbij zijn O17 en O19 cruciaal, dus de druk zal zeker groot zijn. En dat is prima. Dat hoort bij de voetballerij.” Net als een stukje onzekerheid. Waar hij over vijf jaar staat? “Geen idee. We zien wel.” En hij haalt de schouders op.

mf2