Menu

Excelsior - VVV-Venlo 0-2

zaterdag 30 september 2017

In de wetenschap dat Excelsior nog geen punt pakte op eigen veld, reisde VVV-Venlo zaterdag naar Rotterdam, waar de Venlonaren gingen proberen dat nog even zo te houden. Dat lukte. VVV-Venlo won met 2-0. 
 
Trainer Maurice Steijn had één aanpassing in zijn basiselftal. Tarik Tissoudali zat op de bank en in zijn plaats had Kelechi Nwakali voor het eerst een plaats in de basis.  Net als VVV-Venlo pakte Excelsior tot het treffen met de Venlonaren de meeste punten in uitwedstrijden. Dat mag je gerust opvallend noemen, want van oudsher zijn zowel VVV als Excelsior ploegen die de punten vooral in eigen huis moeten verzamelen.  Excelsior begon furieus aan de wedstrijd en de Venlose verdediging had de handen vol aan de Rotterdamse dadendrang. Enkele kansjes voor De Wijs en Mattheij waren niet aan de thuisclub besteed. Na negen minuten kwam VVV voornhet eerst gevaarlijk opzetten. Nwakali stuurde Thy de diepte in, maar de harde schuiver van de Duitser werd gekeerd door doelman Kristinsson.
Even later was het dezelfde Thy die uit een hoekschop van Leemans hard over kopte. Kort daarop zette de hard werkende spits de bal messcherp voor op Hunte, die maar net tekort kwam om de bal in het net te werken. Ook in de 22e minuut was Hunte dichtbij een treffer, maar dit keer tikte hij de bal over het doel van Kristinsson.

Duidelijk was dat de Venlose druk toenam. Zozeer dat doelman Kristinsson flink de fout in ging en de bal bij Clint Leemans belandde die de bal heel subtiel over de keeper in het doel stiftte. Fantastische goal en de verdiende voorsprong voor VVV: 0-1. De kleine 200 meegereisde VVV-supporters zagen het helemaal zitten na de voorsprong met de leus 'wij gaan Europa in'. Misschien bedoelden ze hun vakantie in de zomer van 2018. Kort voor rust probeerde Seuntjens het vanaf een meter of 25. De bal zeilde maar kort naast het doel van Excelsior. En omdat de thuisclub niet meer gevaar kon zorgen was de stand halverwege nog steeds 0-1. 
 
Na rust bracht Excelsior Mike van Duinen in de ploeg om de tot dan krachteloos ogende voorhoede te komen versterken. Veel veranderde er niet. Excelsior kon niet en VVV vond het prima. Na een uur kwam Vito van Crooij in het veld voor de sterk spelende maar moegestreden Nwakali. Met de komst van de sterke aanvaller gingen de Venlonaren ook weer wat meer naar voren spelen. Dat leidde in de 70e minuut tot een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Clint Leemans krulde de bal voor het doel, waar de vrijstaande Ralf Seuntjens de bal bij de tweede paal simpel binnen kon koppen: 0-2 en VVV-Venlo zat op rozen. 

Met nog een kwartier op de klok moest Promes geblesseerd naar de kant. Zijn vervanger was Damian van Bruggen die centraal achterin ging spelen naast Röseler. Het was even wennen want amper een minuut na de entree van Van Bruggen mocht Van Duinen uithalen. Unnerstall was op zijn post.  Het waren de laatste stuiptrekkingen van de thuisclub. De punten gingen volkomen terecht mee naar Venlo. 
 
Excelsior - VVV-Venlo 0-2
Doelpunten : 32. Leemans 0-1, 70. Seuntjens 0-2
Scheidsrechter: Bax.
Gele kaarten: Bruins, Koolwijk, Fortes (Excelsior), Post (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 4.400. 
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes ( 77. Van Bruggen ), Röseler en Labylle; Leemans, Post en Seuntjens; Hunte, Thy en Nwakali  ( 61. Vito van Crooij ).

mf2