Menu

Extra verdedigingslinie voor kantoorteam

maandag 15 februari 2021

Om de verdediging op een hoger niveau te brengen heeft Stan Valckx deze transferperiode twee nieuwe verdedigers gehaald. Echter bleef het daar niet bij. Om de digitale verdediging van het VVV-Venlo kantoorteam ook te versterken, heeft het personeel een Phishing awareness training gevolgd.

Met “phishing” bedoelen we een vorm van fraude, waarbij je geleid wordt tot een kwaadaardige website waar het slachtoffer dan onbewust gevoelige informatie achterlaat zoals login- of financiële gegevens.

We zijn inmiddels allemaal wel doordrongen van het gevaar van internetfraude en dat we hiervoor technische maatregelen moeten treffen, zoals firewalls, spamfilters en werkplekbeveiliging. Minstens zo belangrijk is het periodiek trainen van de medewerkers op het herkennen en rapporteren van de diverse vormen van cybercrime.

Een geavanceerde phishing aanval wordt namelijk lang niet altijd door een spamfilter herkend. Daarnaast wordt er ook vaak gebruik gemaakt van social engineering, waarbij medewerkers ook via andere platformen benaderd worden.
Zeker in onze huidige situatie, waar vele mensen thuiswerken, is de digitale verdedigingslinie niet optimaal. Een reden extra om de Phising awareness training te volgen.

Systemec biedt de partners binnen het VVV-Venlo netwerk een kosteloze, online basis training aan voor tien gebruikers.
Je krijgt van ons dan ook een insider tip hoe je eenvoudig je thuis PC optimaal kunt beveiligen, inclusief een webfilter om je kinderen een veilige online ervaring te kunnen bieden.

mf2