Menu

Family Goals: “Bijdragen aan kansen voor iedereen”

woensdag 12 mei 2021

“Ik vind het fijn om bij te dragen aan een geluksmoment voor mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is.”

“Ik vind het mooi om een bijdrage te mogen leveren aan kansen, groei en ontwikkeling voor iedereen.”

Zomaar even twee uitspraken van mensen met een geelzwart VVV-hart die onderdeel uitmaken van het Supportersteam van VVV-Venlo Family Goals, een nieuw initiatief van de VVV Foundation. Met VVV-Venlo Family Goals ondersteunt de Foundation gezinnen die het niet gemakkelijk hebben.

Projectleidster Annemieke Kiesel van de VVV Foundation: “We zijn zeer verheugd dat we dit nieuwe project nu mogen gaan aftrappen. Gezinnen helpen en hen op breed gebied ondersteunen, dat is de kracht van Family Goals. Samen met de gezinnen gaan we heel veel leuke dingen doen en aan de hand van workshops en andere activiteiten werken we aan doelstellingen op het gebied van - bijvoorbeeld - gezonde leefstijl, opvoeding, sport, taal en werk of opleiding.”

Om de gezinnen een extra hart onder de riem te steken is er een heus Supportersteam samengesteld, bestaande uit mensen in en rondom de club. Zij zullen zich binnen het project, uiteraard helemaal vrijwillig, inzetten om de gezinnen te ondersteunen door het inzetten van hun eigen talenten. Dat kan kennis en expertise zijn op het gebied van bijvoorbeeld financiële huishouding, sociale vaardigheden of sport en beweging. Maar ook om ‘gewoon’ een leuke activiteit met hen te ondernemen. Kiesel: ‘Gewoon staat daarbij tussen aanhalingstekens, omdat het voor heel veel gezinnen helaas niet ‘gewoon’ is om samen met het gezin een leuke activiteit te ondernemen…”

In juni start het project in Tegelen Op de Heide. Kiesel daarover: “We werken lokaal samen met onder andere de basisscholen. In de voorbereiding en de uitvoering werken we daarnaast intensief samen met Incluzio Sociale Basis Venlo, Venlo.fit, Stichting ’t Groenewold (Delen in Meedoen) en Woningcorporatie Antares.”

VVV-Venlo Family Goals wordt tevens ondersteund door Kansfonds en OranjeFonds. Geïnteresseerd in het project? Stuur een mail naar foundation@vvv-venlo.nl voor meer informatie. Scoor ook óf geef die assist én bereik of ondersteun samen met ons mooie ‘Family Goals…’!!

mf2