Menu

FC Groningen - VVV-Venlo 1-1

zondag 10 september 2017

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Dat gaat zeker op in de voetballerij. Het feit dat Groningen in het verleden in eigen huis zes keer wist te winnen van VVV-Venlo, en de Venlonaren 'slechts' drie keer, zei dan ook vooraf niks. Dit VVV kan van iedereen winnen dus was vooraf al duidelijk dat de bezoekers wilden winnen in het hoge noorden. Zonder de geblesseerde Vito van Crooij, die te veel last had van een lichte blessure. Hunte verving hem in de basis. Met verve. Het duel eindigde in 1-1. 

In de aanvangsfase was het vooral aftasten geblazen. En na een kleine tien minuten, toen Groningen langzaam meer druk begon te zetten, werd VVV als eerste gevaarlijk. Een scherpe voorzet van Hunte kwam nog net niet aan waarna Leemans het mocht proberen met een schot van afstand, dat een prooi werd voor doelman Padt. 

De Groningse druk bleef en na een kwartier nam de thuisclub een voorsprong. Jenssen stuurde Warmerdam weg en diens voorzet werd door de Venlose defensie verkeerd beoordeeld. Mimoun Mahi kon van dichtbij scoren: 1-0. Tien minuten later was Mahi dicht bij zijn tweede treffer. Na een slippertje van Leemans kreeg hij vrije doortocht, maar zijn schot ging gelukkig voorlangs.

In de 29e minuut stuurde Tissoudali de meegelopen Thy diep. Zijn aanname was niet perfect maar uit moeilijke hoek scoorde hij toch bijna de gelijkmaker. Zijn eerste treffer in Venlose dienst bleef nog uit. Een minuut later ging Hunte dankzij Tissoudali vrij op de doelman af, maar hij treuzelde veel te lang en de Groningse defensie kon ingrijpen. In schot van Tissoudali wat kort daarop volgde, werd door Padt moeizaam tot hoekschop verwerkt.  Ook de volgende mogelijkheid was voor de Venlonaren. Na 42 minuten werd de bal teruggelegd op Leemans. Padt had de handen vol aan diens geplaatste schot. Vooral omdat VVV de trekker maar niet overhaalde, was het bij rust nog steeds 1-0. Supporters die te laat terug kwamen op de tribunes, liepen nogal wat mis. Een verdedigende actie van Promes werd door arbiter Lindhout als foutief beoordeeld. Promes kreeg geel en Mahi mocht de toegekende strafschop nemen. Die werd door Unnerstall met een geweldige save onschadelijk gemaakt. In de directe tegenstoot kwam Tissoudali met een scherpe voorzet waar Thy zijn grote teen net niet goed tegenaan kreeg. 

Ook de volgende kans was voor VVV. Een voorzet van opnieuw Tissoudali werd door Hunte via de grond over gekopt. Ook daarna grossierde VVV in kansen, maar schoten van Tissoudali, Hunte en Leemans misten doel, terwijl Seuntjens een teenlengte tekort kwam om Padt te verschalken. Aan de andere kant knalde Mahi uit het niks vol tegen de paal.  Na 65 minuten werd de moegestreden Tissoudali gewisseld. Voor hem in de plaats kwam Johnatan Opoku, die na maandenlang blessureleed zijn debuut in de eredivisie mocht maken.  VVV bleef dapper de aanval zoeken en was regelmatig dreigend. Aan de andere kant kreeg Groningen meer ruimte, waardoor de thuisploeg ook enkele keren gevaarlijk voor de goal kwam, maar Unnerstall was telkens op zijn post.

VVV verdiende de gelijkmaker en bracht Nwakali voor Hunte. De Groningse verdediging kreeg te maken met een waar beleg door VVV, maar de Venlonaren ontbeerden het raffinement om de gelijkmaker te scoren.  Uiteindelijk werd het dan toch nog 1-1. Diep in blessuretijd zette Nwakali een combinatie op met Thy in het vijandelijke strafschopgebied. Subtiel kopte hij de bal over Padt in het netje: 1-1. Het punt was terecht, maar het had meer kunnen zijn!

FC Groningen - VVV-Venlo 1-1. 
Doelpunten: 15. Mahi 1-0, 91. Nwakali 1-1.
Toeschouwers: 15.832.
Scheidsrechter: Lindhout.
Gele kaart: Larsen en Warmerdam (Groningen), Promes en Rutten (VVV).
Bijzonderheden: 48. Mahi (Groningen) mist een strafschop. 

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Roseler ( 83. Van Bruggen ) en Labylle, Post, Leemans en Seuntjens, Tissoudali ( 65. Opoku ) , Thy en Hunte ( 75. Nwakali )

mf2