Menu

FC Twente - VVV-Venlo 1-2

zaterdag 19 augustus 2017

De eerste klap was een daalder waard. De 3-0 overwinning op Sparta werd in Venlo omarmd. De grote vraag was of VVV ook opgewassen zou zijn tegen een gelouterde equipe als FC Twente. Het antwoord kwam zaterdagavond om kwart over acht en luidde: ja. VVV won met 1-2. Onduidelijk was welke speler plaats moest maken voor aanvoerder Danny Post, die terugkwam na een schorsing. Het bleek Tristan Dekker te zijn, die ten faveure van Moreno Rutten op de bank plaats moest nemen.

Twente startte furieus. Al in de tweede minuut schoot Kvasina  vrijstaand op de paal en het schot in de rebound van Holla ging maar rakelings voorlangs.  VVV was gewaarschuwd en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Rond de 20ste minuut werd VVV voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van Seuntjens was nog te scherp, maar enkele minuten later versierde Vito van Crooij de eerste hoekschop voor VVV. De bal werd teruggelegd naar Leemans, maar diens fraaie volley ging enkele meters naast. 

In de 23ste minuut dompelde Vito van Crooij de Grolsch veste in rouw. Hij werd diep gestuurd en uit een lastige hoek schoot hij de bal snoeihard voorbij de verbouwereerde doelman Brondeel: 0-1! Een minuut later had Van Crooij de 0-2 op zijn schoen, maar dit keer stond Brondeel wel op de goede plaats.  Het duurde tot de 35e minuut voor de thuisclub weer eens gevaarlijk werd. Jensen werd vrijgespeeld maar zijn schot ging voorlangs. Even Later was het opnieuw Jensen die Unnerstall op zijn pad vond. In de 41ste minuut versierde Van Crooij weer een hoekschop. De bal van Leemans werd diep genomen. Seuntjens legde de bal terug en vond de volledig vrijstaande Promes die VVV eenvoudig op 0-2 zette. In die stand kwam tot de rust geen verandering meer.

Beide teams kwamen onveranderd uit de kleedkamers. Aanvankelijk konden beide ploegen amper voor gevaar zorgen, maar uit het niets kwam Twente op 1-2. In de 60ste minuut kopte Tom Boere raak. Unnerstall was kansloos en de spanning was terug. Het Twentse publiek begon er zowaar weer in te geloven en leefde opeens volop mee met hun favorieten.  Na 72 minuten was VVV dicht bij de 1-3. Uit een hoekschop van Leemans kopte Promes hard op de voeten van doelman Brondeel. Ook in de 81ste minuut waren de bezoekers weer dicht bij een treffer. Op een fraaie steekbal van Leemans volgde een voorzet van de ingevallen Labylle waar Thy zijn voet net niet tegenaan kon zetten. De spanning had het hele stadion in zijn greep. Een diepe bal van Thy op Hunte kwam niet aan omdat Thesker een overtreding maakte. Thesker kreeg geel, VVV een vrije schop op 'Leemans-afstand'. Helaas strandde het schot in de muur. Even later kon Van Crooij de bal voorzetten op Thy die bij de tweede paal een metertje ruimte kreeg. De Duitser werkte de bal tegen de lat. Opnieuw geen 1-3. 

Twente zette alles op alles, maar de gelijkmaker bleef uit. Winst voor VVV dat zomaar koploper werd!

FC Twente - VVV-Venlo 1-2.
Doelpunten: 23. Van Crooij 0-1, 41. Promes 0-2, 60. Boere 1-2. 
Scheidsrechter: Mulder. Toeschouwers: 23.800. 
Gele kaart: Van der Heyden en Thesker (Twente), Van Crooij (VVV-Venlo).
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler en Janssen ( 59. Labylle ); Post, Seuntjens en Leemans; Van Crooij ( 90. Dekker ), Thy en Tissoudali ( 72. Hunte ).

 

mf2