Menu

FC Utrecht - VVV-Venlo 1-0

zondag 6 mei 2018

Nog één keer moest de piepende en krakende selectie van trainer Maurice Steijn aan de bak. In Utrecht was de plaatselijke FC de tegenstander. Slechts op één plek week de opstelling van VVV af van die van vorige week. Doelman Lars Unnerstall nam plaats op de bank. Daarmee kreeg Delano van Crooij de beloning voor een seizoen hard werken, veel leren, maar wel een reserverol spelen. De Venlonaar begon in de basis en dat was zijn tweede basisplaats in de competitie.

VVV begon aardig in de wedstrijd die eigenlijk nergens om ging. De eindpass was enkele malen echter onzuiver, waardoor grote kansen uitbleven. De thuisploeg was gevaarlijker, maar de Venlose verdediging gaf aanvankelijk geen krimp. Na een klein kwartiertje kwam VVV zelfs bijna op voorsprong. Een hoekschop van Clint Leemans belandde in de kluts voor de goal van Jensen en viel zomaar op de lat. In de rebound kon Castelen zijn voet net niet goed genoeg tegen de bal krijgen, waardoor de Utrechtse doelman kon ingrijpen.

VVV bleef nadrukkelijk de aanval zoeken en omdat Utrecht dat ook deed, ontspon zich een duel dat het aanzien meer dan waard was. Een voorzet van Dekker kwam net niet aan, een subtiel balletje van Seuntjens met het buitenkantje van de voet kon door Leemans niet gecontroleerd worden en een voorzet van Labylle kon net niet worden ingekopt door Thy. Aan de andere kant stond Delano van Crooij diverse keren op zijn post bij diepe ballen en werd een aantal schoten geblokt door de verdediging die prima stond. Eén keer werd het echt gevaarlijk, maar eindigde de bal via de vingertoppen van Van Crooij op de lat. Dat gebeurde vijf minuten voor rust, toen Dessers de bal met meer geluk dan wijsheid meekreeg. De Belg stond opeens vrij voor Van Crooij, maar zijn inzet eindigde op de lat. De druk op de Venlose goal nam hand over hand toe, maar treffers leverde het ontstane overwicht van Utrecht niet op. De stand bij rust was daarom 0-0.

In de tweede helft nam Roel Janssen plaats in het hart van de defensie. Hij kwam de aangeslagen Jerold Promes aflossen. In het spelbeeld veranderde niet veel. Utrecht oogde sterker, maar de druk die de roodwitten kort voor rust uitoefenden, bleef nu achterwege. Toch kreeg Utrecht kansen. Een schot van Kerk werd geblokt door Röseler en Van Crooij redde op schoten van Ayoub en Dessers.

Aan de andere kant mocht Leemans een vrije schop nemen. Door een rare stuit had Jensen er nog best moeite mee. Maar de thuisploeg bleef sterker en hield doorlopend druk op de Venlose goal. Dat de 1-0 viel, was voorspelbaar, maar onnodig. Klich werd geen strobreed in de weg gelegd en hij mocht vrij uithalen. Van Crooij kon niet bij de bal. Twee minuten later probeerde Kerk het met een subtiele stift, maar de technische vaardigheden van de Utrechtse aanvaller waren niet goed genoeg om die poging te doen slagen.

Aan de andere kant kwam er iets meer ruimte voor de Venlose aanvallers, maar de scherpte ontbrak. Delano van Crooij kon zich nog meerdere malen onderscheiden op inzetten diverse Utrecht-spelers. In blessuretijd viel nog bijna de gelijkmaker, maar het nodige geluk ontbrak aan Venlose zijde.

FC Utrecht - VVV-Venlo 1-0
Doelpunt: 71. Klich 1-0.
Scheidsrechter: Pérez. Gele kaart: Van der Maarel, Klich (FC Utrecht), Promes (VVV-Venlo). Toeschouwers: 19.669.
Opstelling VVV-Venlo: Delano van Crooij; Tristan Dekker ( 70. Jens Janse), Jerold Promes ( 46. Roel Janssen, 82. Torino Hunte), Nils Röseler en Leroy Labylle; Ralf Seuntjens, Moreno Rutten en Clint Leemans; Romeo Castelen, Lennart Thy en Vito van Crooij.

mf2