Menu

Feyenoord - VVV-Venlo 1-1

zaterdag 18 november 2017

Hopen op een stunt. Meer zit er normaal gesproken niet in het vat als VVV-Venlo op bezoek gaat bij Feyenoord. De opstelling van de Venlonaren was daar ook duidelijk op ingesteld. De nadruk lag op de defensie, de hoop was gericht op de snelle omschakeling en de snelheid van Vito van Crooij en Lennart Thy die voorin speelden.

Kort voor aanvang van de wedstrijd bleek dat Moreno Rutten niet kon spelen. Daarom verscheen Jens Janse in diens plaats aan de aftrap. Links en rechts in de verdediging was gezorgd voor dubbele dekking waarmee Feyenoord zo ver mogelijk van de goal werd gehouden. Dat lukte prima. Alleen na balverlies op het middenveld kreeg Feyenoord een kans, maar het schot van El Ahmadi ging over de goal van Unnerstall. In een indrukwekkende twaalfde minuut was het stadion gehuld in licht. Vele duizenden supporters van beide clubs gaven gehoor aan de oproep om de zes jaar geleden overleden zoon van Feyenoord-doelman Brad Jones te eren door het licht van de telefoon te ontsteken. Een kippenvelmoment in De Kuip.

VVV-Venlo werd maar af en toe dreigend uit counters. Het balbezit was voor Feyenoord maar serieuze kansen bleven uit. In de 28e minuut kreeg de thuisclub zijn eerste echte kans. Jørgensen mocht vanaf een meter of vijftien uithalen, maar Unnerstall reageerde subliem. Na 37 minuten werd een duik van Vilhena beloond met een vrije schop. Maar de knal van Larsson ging ruim over. Een minuut later werd Labylle gewisseld voor Hunte, die aanvallend meer mogelijkheden heeft dan de Belg. Bovendien loopt Hunte niet weg voor verdedigend werk. Gezien het spelbeeld in de eerste helft was de 0-0 ruststand niet onverdienstelijk.

Na de hervatting nam de druk op de Venlose goal verder toe. Binnen vijf minuten moest Unnerstall al diverse malen ingrijpen om malheur te voorkomen. Maar de uithaal van Jørgensen in de 54e minuut was ook de sterke Duitser te machtig. De Deen mocht op het randje van buitenspel door en scoorde beheerst: 1-0. Te vaak ging het bij de Venlonaren al met het uitverdedigen mis en belandde de bal domweg in de voeten van een tegenstander. De druk bleef hoog en een schot van Vilhena ging via de vingertoppen van Unnerstall tegen de paal. VVV-Venlo kon er in die fase bitter weinig tegenover stellen.

Halverwege de tweede helft had Vilhena de 2-0 op zijn schoen, maar de snel uit zijn doel gekomen Unnerstall won het onderlinge duel. Kort daarop werd rechtsback Jens Janse gewisseld voor de weer fitte Opoku in de hoop daarmee alsnog iets te kunnen forceren. Er kwam inderdaad iets meer dreiging richting het Rotterdamse doel, maar kansen bleven uit. Tot in de 86e minuut. Een hoekschop van Leemans werd door Damian van Bruggen snoeihard in de goal achter Jones gevolleerd. Een beauty. Niet verdiend, maar o zo mooi.
In de slotfase mocht Tristan Dekker zijn rentree maken na zijn blindedarmontsteking, mede ook om de ingevallen Kramer het leven zuur te maken. Feyenoord viel aan, VVV-Venlo hield tegen en het bleef bij 1-1!

Feyenoord - VVV-Venlo 1-1.
Doelpunten: 54. Jørgensen 1-0, 86. Van Bruggen 1-1.
Scheidsrechter: Dennis Higler. Gele kaart: Janssen, Unnerstall (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 47.500
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janse ( 72. Opoku ), Promes, Röseler en Janssen; Van Bruggen, Seuntjens, Leemans en Labylle ( 38. Hunte ); Van Crooij en Thy ( 89. Dekker ).

 

mf2