Menu

Fortuna Sittard - VVV-Venlo 1-1

zaterdag 13 april 2019

Opnieuw wijzigde hoofdtrainer Maurice Steijn zijn basiselftal, mede door een lichte blessure bij Chris Kum, die op de bank begon. Josimar Lima maakte zijn debuut centraal achterin. Op het middenveld maakte Evert Linthorst zijn opwachting naast Danny Post en Tino Susic. Voorin kwam Johnatan Opoku terug aan de aftrap in plaats van Jay-Roy Grot. Het doel was duidelijk in Sittard: niet verliezen, en als het even kon de drie punten mee naar Venlo nemen!

Zoals verwacht speelde Fortuna van meet af aan vol op de aanval in een poging om een snelle goal te forceren. Dat leverde in de tweede minuut een dot van een kans op. Maar wie anders dan Lars Unnerstall hield VVV overeind. Weliswaar ten koste van een lichte blessure, maar hij was al snel weer opgelapt.  In de 11e minuut kwam de thuisclub, die zeer energiek begon, toch op voorsprong. Een eerste schot werd nog door Unnerstall gekeerd, maar in de rebound tikte Novakovich raak: 1-0. Na die treffer ging de storm even liggen en mocht ook VVV-Venlo aan aanvallen denken. Verder dan wat halve kansjes kwam de ploeg niet.

Na een dik half uur nam de Venlose druk wat toe en kregen de in het rood spelende geelzwarten wat meer grip. Dat resulteerde in een uithaal van Danny Post die werd aangeraakt en daardoor naast ging. Even later had Opoku de gelijkmaker voor het oprapen, maar hij vergat de trekker over te halen. En pal voor rust leek een Fortunees hands te maken. De VAR greep niet in. Zodoende bleef het 1-0 tot de rust.

Na de hervatting golfde het spel op en neer, maar kansen vielen er niet te noteren. Tot de 55e minuut toen Rutten de bal voor het doel slingerde. De kopbal van Mlapa die volgde, miste kracht en richting. Langzamerhand nam VVV het heft in handen. De druk op het doel van Fortuna nam toe. Opoku miste vrij voor de keeper, maar werd achteraf buitenspel bevonden. Kort daarna kwam Seuntjens in de ploeg in plaats van Susic.  Terwijl VVV meer en meer in de aanval ging, besliste Fortuna met een messcherpe counter ogenschijnlijk het duel. Lamprou haalde de trekker over. Althans, dat dacht iedereen. De VAR greep in en had gezien dat aan de treffer een buitenspelsituatie vooraf was gegaan. VVV leefde nog!

Sterker nog, vier minuten later werd de stand 1-1 door een prima uithaal van Jay-Roy Grot die nog net even van richting werd veranderd en daardoor precies in de hoek caramboleerde. En VVV wilde méér! En hoewel er wel kansjes kwamen, lukte dat niet meer. En misschien was een gelijkspel ook wel terecht.

Fortuna Sittard - VVV-Venlo 1-1 ( 1 - 0 )
Doelpunten: 11. Novakovich 1-0, 81. Grot 1-1.
Scheidsrechter: Christiaan Bax.
Gele kaart: Ramirez, Smeets (Fortuna Sittard), Post (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 9.511.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Lima ( 80. Van Bruggen), Röseler, Janssen, Linthorst ( 71. Grot), Post, Susic ( 62. Seuntjens), Opoku, Mlapa, Joosten.

mf2