Menu

Foutloze zaterdag jeugdteams

maandag 9 maart 2020

Afgelopen weekend kwamen er weer enkele jeugdteams in competitieverband in actie. In de bovenbouw nam de O19 het in Venlo op tegen Fortuna Sittard en de O17 reisde af naar de Koninklijke HFC in Haarlem. In de middenbouw speelde de O14 een oefenwedstrijd tegen De Graafschap ( 3-3 ) en was de O13 vrij. In de onderbouw nam de O12 het op tegen NAC en de O11 speelde de derby tegen Roda JC. Een terugblik op de gespeelde competitiewedstrijden door de hoofdtrainers. 

O19 wint van Fortuna Sittard 
VVV-Venlo O19 heeft in eigen huis Fortuna Sittard O19 verlagen. De ruststand was tevens de eindstand: 1-0. "Het was een wedstrijd met twee gezichten waarin wij voor rust een stuk sterker en dominanter waren. Ondanks de vele kansen die we kregen scoorde we maar eenmaal. Na rust was het spelbeeld meer in evenwicht en kwamen we enkele keren goed weg. Al met al een belangrijke overwinning om naar boven te kijken in de competitie stand.", aldus trainer Jordy Reneerkens. 

O17 knokt zich naar overwinning 
VVV-Venlo O17 heeft zich op bezoek bij de Koninklijke HFC O17 naar een 2-3 overwinning geknokt. Trainer Jeroen Schepens blikt terug: "Een moeilijke wedstrijd waarbij we een fysieke tegenstander troffen. Hier probeerde zij ook optimaal gebruik van te maken door ons vast te zetten en ons in de duels te laten komen. In de eerste helft werden we hierin volledig afgetroefd. Ik mistte de 100% arbeid en bereidbaarheid om te winnen. Na rust zag ik een ander VVV, een team wat voor elkaar duur het vuur ging, strijd leverde en gebruik maakte van de ruimte achter de laatste linie van Kon. HFC. Op basis daarvan een compliment naar de groep!"

O12 speelt gelijk tegen NAC
VVV-Venlo O12 heeft in Venlo met 5-5 gelijk gespeeld tegen NAC O12. "Als trainer heb ik echt genoten van de ploeg. Verdedigend zaten we goed in onze duels. Aan de bal lukte en ons maar enkele keren om onder de hoge druk van NAC uit te spelen. Scherpte in de 1vs1 en het duelleren om de 2e bal lag ons echter beter. Spelers herkende dat we hierdoor eerder aan voetballen kwamen op helft tegenpartij. In deze laatst benoemde fase kunnen we nog resultaat halen.", aldus trainer Maarten Hanssen. 

O11 wint derby ruim van Roda JC
VVV-Venlo O11 heeft op bezoek bij Roda JC O11 ruim gewonnen: 3-9. Trainer Coen Aarts: "Vandaag hebben de jongens zowel aan de bal als zonder bal een erg hoog niveau gehaald. Er werd vanaf het begin af aan met erg veel lef aan de bal gespeeld, wat resulteerde in verschillende mooie aanvallen. Mooi om te zien dat we, ondanks vroeg drukzetten van Roda JC, telkens onder deze druk uit konden voetballen. Ook in verdedigend opzicht hebben de jongens erg hard gewerkt. Er werd geknokt voor ieder duel en hierdoor gaven we slechts enkele kansen en tegendoelpunten weg. Al met al dus een uitstekende wedstrijd waarin de jongens hebben laten zien een mooie ontwikkeling te hebben doorgemaakt."

Uitslagen:

Competitie:
VVV-Venlo O19 - Fortuna Sittard O19: 1-0
Kon. HFC O17 - VVV-Venlo O17: 2-3
VVV-Venlo O12 - NAC O12: 5-5
Roda JC O11 - VVV-Venlo O11: 3-9

Oefen:
De Graafschap O14 - VVV-Venlo O14: 3-3

Vrij:
VVV-Venlo O13

mf2