Menu

Friezen winnen in Venlo

zaterdag 28 september 2019

VVV verloor vanavond met 0-3 van SC Heerenveen. De Venlonaren keken na een slordige beginfase al tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Chedura Ejuke. Ondanks een heleboel aanvallende intenties in de tweede helft, wist VVV de vroege achterstand niet meer ongedaan te maken. Uit een counter zette Jens Odgaard de Friezen in de slotfase op een comfortabele 0-3 voorsprong. In de eerste helft miste Haji Wright nog een strafschop.

Maaskant stuurde, in vergelijking tot de wedstrijd tegen Willem II, een gewijzigd VVV het veld in. Richard Neudecker en Haji Wright kregen in de voorhoede de voorkeur boven Peter van Ooijen en Elia Soriano, terwijl Roel Janssen de positie van linksachter overnam van Shmuel Scheimann. Ondanks de wisselingen konden de Venlonaren in de beginfase geen vuist maken tegen de gasten uit Friesland. De Venlose defensie wist zich geen raad met de voortdurende druk van de aanvallers van SC Heerenveen. Hoewel VVV nog goed weg kwam na een pegel van Joey Veerman op de lat, was het in de aanval daarna Sherel Floranus die de bal van de voet van John Yeboah afsnoepte en Ejuke een niet te missen kans bood: 0-1. Het bleek een voorbode voor meer onheil. Thorsten Kirschbaum wist zich geen raad met de oprukkende Friezen en gaf de bal voor het intikken aan diezelfde Ejuke. De Nigeriaanse buitenspeler in Friese dienst twijfelde niet en pakte het buitenkansje met beide handen aan: 0-2.

VVV probeerde zich daarna met de moed der wanhoop te herpakken, terwijl de Friezen de teugels wat lieten vieren. Zo kwam VVV wat beter in het spel. Na de eerste vloeiende aanval, vond Wright zichzelf terug in de zestien meter van de Friezen. Met een flinke duw zette Heerenveen-verdediger Sven Botman de Venlose aanvaller van de bal. Onreglementair, zo oordeelde leidsman Gözübüük, die naar de stip wees. Wright nam zelf plaats achter de bal, maar zijn inzet werd gestopt door doelman Warner Hahn. Door de gemiste penalty gingen de ploegen theedrinken met een 0-2 ruststand.

Maaskant probeerde de aansluitingstreffer te forceren door Soriano en Jerome Sinclair te brengen voor Christian Kum en Neudecker. Daarmee ging VVV opportunistisch op de aanval spelen met vier aanvallers: Sinclair en Yeboah vanaf de flanken en Soriano en Wright in het centrum. Het zorgde voor de ene na de andere hoekschop voor de Venlonaren, maar de eerste grote kans kwam er pas een kwartier voor tijd: een stijlvolle hakbal van Lee Cattermole werd door een Fries been van de lijn gehaald. Ook pogingen van Yeboah en Sinclair konden VVV niet de gehoopte aansluitingstreffer bezorgen. In plaats daarvan waren het de Friezen die kort voor tijd de derde erin prikten: uit een scherpe counter kort voor tijd was het Odgaard die met bekeken schot in de lange hoek de Venlose hoop op een overwinning of een gelijkspel definitief de grond in boorde. Hij tekende voor de derde Friese treffer en zette daarmee de eindstand van 0-3 op het scorebord.

VVV-Venlo - SC Heerenveen 0-3 ( 0-2 )
Ejuke ( 8,13 ), Odgaard ( 87 )
Scheidsrechter:  Dhr. Gözübüyük  
Geel: Pachonik, R. Janssen ( VVV-Venlo ) Floranus ( SC Heerenveen)
Toeschouwers: 5.944

VVV-VENLO: Kirschbaum,Pachonik,Röseler, Kum (Soriano/46 ),R.Janssen,Neudecker (Sinclair/46 ),Post,Linthorst, Cattermole,Yeboah,Wright
SC HEERENVEEN: Hahn,Floranus (v.Rhijn/82 ),Dresevic,Botman,Woudenberg,Kongolo, Faik,J.Veerman (Bruijn/69 ),v.Bergen, Odgaard,Ejuke (Halilovic/90+1 )

mf2