Menu

Gedeelte publiek welkom

woensdag 24 juni 2020

Goed nieuws! Tijdens de persconferentie van woensdagavond 24 juni, maakte het kabinet bekend dat er vanaf 1 september onder voorwaarden weer publiek kan worden toegelaten bij wedstrijden in het betaald voetbal. De daarbij geldende voorwaarde is dat de anderhalvemeter-maatregel in acht wordt genomen, wat betekent dat ongeveer één derde van de stadioncapaciteit benut kan gaan worden. Daarbij komt nog dat de anderhalvemeter-maatregel niet alleen geldt in de stadions, maar ook bij de in- en uitgangen.

Start seizoen
De nieuwe competitie begint naar alle waarschijnlijkheid in het weekend van 11 september. Daarvoor speelt het Nederlands elftal nog tegen Polen en Italië voor de Nations League.

Algemeen Directeur Marco Bogers: “Gelukkig kan het zwartste doemscenario de prullenbak in en hoeven we onze competitiewedstrijden in ieder geval niet in een compleet leeg stadion af te werken. En dat is al heel goed nieuws! We moeten uiteraard afwachten wat de exacte regelgeving gaat worden vanuit de KNVB wat betreft inrichting en capaciteit. Als dat bekend is kunnen we uiteraard pas kijken om hoeveel toeschouwers het precies gaat en welke eventueel aanvullende mogelijkheden Covebo Stadion - De Koel - ons nog kan bieden".

Seizoenkaarthouders krijgen voorrang
Feit is wél dat we als club op dat moment keuzes zullen moeten maken in het ‘toegangsbeleid’. Uiteraard zullen we daarbij voorrang geven aan seizoenkaarthouders, onze trouwe bezoekers. Zij krijgen het eerste recht om bij wedstrijden in het stadion aanwezig te zijn. Daarbij moet ik wél opmerken dat we uiteraard nog géén enkele garantie kunnen geven.

Bijkomend voordeel is dat we als club dan ook precies in beeld hebben wie er binnen is tijdens wedstrijden. Mocht er dan onverhoopt een eventuele uitbraak plaatsvinden, dan kunnen we exact aangeven wie met wie in aanraking geweest zou kunnen zijn. Op basis daarvan kunnen we vervolgens informeren en daar ook naar handelen.

Het advies voor iedereen die nu dan ook nog twijfelt over de aanschaf van een seizoenkaart: zorg dat je ‘m zo snel mogelijk koopt! Dat biedt je de grootste kans om VVV-Venlo met eigen ogen weer op natuurgras in ons eigen stadion De Koel te zien voetballen tijdens de start van het nieuwe seizoen!”

mf2