Menu

Geelzwart rondom VVV-Venlo - PSV

maandag 18 maart 2019

Vooraf weet je dat het lastig wordt om te stunten tegen een ploeg als PSV. En maar al te vaak voltrekt zich een scenario zoals zich dat zondag in Covebo Stadion - De Koel - afspeelde. De topploeg vindt geen gaatje, de underdog ruikt zijn kans. De supporters gaan steeds meer hopen op een punt, of misschien zelfs meer. En dan is er één momentje en de topploeg beslist de wedstrijd. Doffe ellende dus, want precies zo ging het weer eens. Net als eerder dit seizoen tegen Ajax. In de slotfase dan toch nog de onverdiende nederlaag in deze prachtige pot voetbal die mede mogelijk was gemaakt door wedstrijdsponsors Personato en Viking Kantoorartikelen.

Het begon allemaal geweldig feestelijk. Zo maakten de promogirls van ABC Restaurant kinderen blij met een zakje popcorn en werden er ook nog eens shirts het publiek ingeschoten die goed waren voor een diner bon voor twee personen. En de KoelKids hadden er zin in. De regenwolken hadden plaats gemaakt voor een heerlijk voorjaarszonnetje toen ze met de spelers het veld opliepen. Dit keer waren het Eef van Deuzen, Fem Verheijen, Daan Verstappen, Lynn Sassen, Sybe Welters, Tim Cornelissen, Finn van den Nieuwenhof, Tijn Teeuwen, Timothy Ottenheim, Sven van Poppel, Finn van Poppel en Keano Post, die met zijn pappa mee het veld op mocht. De vlaggendragers waren Maud Keijsers en Daan Keijsers en de mascottes waren Moos Cox en Rens Vosbeek.

Clem Janssen was eigenlijk Fan of the Match, maar hij was helaas te ziek om erbij te kunnen zijn. Clem, we spreken af dat je gewoon een nieuwe poging doet als je je weer wat beter voelt. Heel veel beterschap van heel VVV.  

VVV speelde een prima pot. Als beide ploegen hun kansen hadden benut, zou de ruststand 3-3 zijn geweest. Nu stond de brilstand nog op het scorebord door goed keeperswerk aan beide kanten: 0-0.

Er was weer van alles te beleven in de pauze. Dankzij  ‘das verrückte Zwei Brüder Spiel’ werd een supporter op de W-tribune blij gemaakt met een tegoedbon die bij de Venlose supermarkt vrij te besteden is. Partnerclub was dit keer één van de negen Duitse Partnerclubs die VVV rijk is: Sportverein Grün Weiss Vernum. Deze vereniging is, zoals vele Duitse verenigingen, een omniclub. Naast voetbal worden er onder andere atletiek, basketbal, aerobic, gymnastiek, turnen en nordic walking beoefend. Het eerste team van de voetbalafdeling speelt dit seizoen in de Kreisliga A. De jeugdspelers Tom Jegust, Sandro Keen, Niklas Scheidel, Lutz Schetters en Jonah Schmidt en als reserve Adriano Fröse deden hun best tijdens het Latje Trappen. Alleen Lutz scoorde twee punten, waardoor Vernum niet hoog op de ranglijst komt, die nog steeds wordt aangevoerd door DEV-Arcen/RKDSO met zes punten.

Ook de actie van ABC Restaurant leverde leuke taferelen op. Fans die een ‘gouden’ shirt hadden gevangen, mochten met een penalty-shootout proberen de hoogste score te halen. De trotse winnaar kreeg een tegoedbon om met maar liefst twaalf personen te gaan eten bij ABC, dat onder meer een vestiging heeft in Sevenum. En er was een MIFA FIFA Battle die in de rust ook via de grote videoschermen te volgen was. Rik Janssen nam het namens VN5 op tegen Wouter van der Walle uit vak W5. Rik kwam daarbij als winnaar uit de bus.

Na rust liep de spanning enorm op. PSV wist het niet meer en probeerde het telkens met de lange bal, een tactiek die makkelijk te verdedigen is. VVV hield dan ook simpel stand en was zelf diverse keren gevaarlijk in de counter. Dus toen Hirving Lozano in de slotfase met zijn enige geslaagde actie in de hele wedstrijd alsnog scoorde, werd het publiek in Covebo Stadion - De Koel - in rouw gedompeld. Doodzonde dat er niet gewonnen werd of minimaal een punt werd gepakt.

Lars Unnerstall werd uitgeroepen tot Budget Home Store XXL Man of the Match. Die uitverkiezing leverde Vic Pennings een waarde-cheque op van 150 euro, te besteden bij Budget Home Store XXL. Wedstrijdbalsponsor was Energa en Aanvoerdersbandsponsor was Hafkamp & Partners. Dankzij Cateringpartner Catering Nettetal waren er na afloop smakelijke hapjes die mede zorgden voor een prima sfeer. VVV had zich van zijn beste kant laten zien en dat deden sponsors en publiek ook: voor, tijdens én zeker ook na de wedstrijd!

mf2