Menu

Geelzwarte safari tijdens Drive-thru

zaterdag 5 september 2020

Als de Coronaregels je dwingen om creatief te zijn als betaald voetbalclub, dan zorg je ervoor dat je gebruik maakt van de sterke punten die club en stadion je bieden: de Drive Thru Fandag, editie 2020.

Het was een veelgehoorde opmerking, zaterdagmorgen in De Koel: de Venlo 500. Rondjes tuffen dwars door Covebo Stadion - De Koel -. Er werd massaal gebruik van gemaakt. Zo’n 200 auto’s stonden om 10.30 uur in de rij om door de traditionele toegangstunnel De Koel binnen te rijden, een parcours af te leggen over de rondweg in het stadion en én passant ook nog even de training van de Venlose matadoren mee te pikken.

En hoe: afgestemd op een geheel eigen Koel-frequentie, voorzien van professioneel commentaar van Maarten Bastiaens, konden de bezoekers meegenieten van de training. De geel-zwarte safari was een groot succes. Afwerken, partijspel, het was allemaal feilloos te aanschouwen vanuit de eigen autozetel. Daar werden de toeschouwers ondertussen ook nog eens voorzien van een natje en een droogje, met dank aan Wiertz Personeelsdiensten en VVV-Venlo cateringpartner YveY. Het natje werd aan het einde van de route zelfs nog fors uitgebreid door de mannen van de Yellow Black Fanatics. Zij namen de hogedrukreiniger en de spons ter hand om de auto’s van de bezoekers op professionele wijze te cleanen en deze te voorzien van een geelzwarte glans. Dat deden de boys glansrijk. Evenals het feit dat ze middels deze actie de nodige donaties binnenhaalde die geschonken werden aan het VoorVechters-project van VVV en de VVV Foundation.

Als de glanzende auto vervolgens geparkeerd was, konden de bezoekers op het plein voor het stadion zich nog wagen aan diverse attracties en spellen. Bij het FC Robinestijn-spel werden de nodige trucs vertoond en het gatendoek van ABC-restaurants werd flink beschoten. Bij de stands was het mogelijk om een fantastisch ge-airbrushed T-shirt óf het nieuwe uittenue te bemachtigen.

En omdat VVV-Venlo de meest gastvrije en letterlijk meest toegankelijke Eredivisieclub van Nederland is, was er ook in deze Coronaperiode voor gezorgd dat er tóch handtekeningen en fotokaarten konden worden gescoord. Ditmaal namen Danny Post en consorten plaats achter de hekken. Supporters hadden zo ruim de mogelijk om hun favoriete spelers en stafleden op een veilige afstand van 1,5 meter te aanschouwen, vragen te stellen en foto’s te maken. Het was een fijne afsluiting van een bijzondere, maar zeker ook unieke happening in Coronatijd: de VVV Drive Thru Fandag.

De VVV Drive Thru Fandag werd mede mogelijk gemaakt door: Trendy Funwear, YveY, Bijzondere Eredivisie team VVV-Venlo, Wiertz personeelsdiensten, Yellow Black Fanatics, Carwash Venlo en Kärcher Center Venlo, Maarten Bastiaans (radioverslag), Lucas Bremmers van PUR, ABC Restaurants, VriendenLoterij, Fanclub D’n Twellefde Man, Bongers Licht & Geluid, TIP trailer, Tacken Verhuur, Foto Kino Linders, Piet Heldens Verhuur, FC Robinstijn, Floor Models en alle vrijwilligers & het esport-team van VVV-Venlo

mf2