Menu

Geen promotiepoule voor O19

maandag 17 december 2018

Ondanks een overwinning heeft O19 zich niet geplaatst voor de kampioenspoule. In een spectaculaire wedstrijd tegen Excelsior O19 werd met 5-2 gewonnen. “De eerste fase van de wedstrijd was voor Excelsior. Maar we pakten het goed op en groeiden in de wedstrijd”, blikt trainer Dominik Vergoossen terug. Bij rust was het nog 0-0. “Direct na rust kwamen we op voorsprong, maar binnen een mum van tijd stonden we ook alweer achter met 1-2. Na deze achterstand gingen we wat opportunistischer spelen en wisten we de wedstrijd te kantelen.” Door de overwinning van FC Emmen moeten de Venlonaren genoegen nemen met een plaats in de degradatiepoule.

O17 deed zichzelf tekort bij ADO. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. De Hagenaars wisten met 3-1 te winnen. “Ondanks dat er niets meer op het spel stond, hebben we de wedstrijd benaderd als iedere andere. We hebben onszelf echt tekort gedaan. We zijn drie keer alleen voor de keeper gekomen maar wisten deze kansen niet af te maken”, blikt trainer Jordy Reneerkens terug. De Venlonaren komen net tekort om deel te nemen aan de promotiepoule, maar kunnen terugkijken op een sterke eerste seizoenshelft.

O15 verloor in Venlo van SC Cambuur. In eigen huis werd onnodig met 1-4 verloren. Trainer Jeroen Schepens: “Het was een geflatteerde nederlaag. Op basis van de eerste 45 minuten geven we maar twee kansen weg en hadden we meer verdiend.” De Venlonaren kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand. “In de eerste helft waren we de betere ploeg en hadden we veel grip op de wedstrijd, maar helaas vergaten we dit om te zetten in doelpunten waarvoor we wel onze kansjes kregen."

O13 speelde gelijk tegen SC Cambuur. De Venlonaren kregen enkele minuten voor tijd de 1-1 tegen. “We hebben een sterke wedstrijd gespeeld. We creëerden kans op kans. Het is zonde dat we onszelf niet meer hebben beloond met doelpunten, want dat had er zeker in gezeten”, aldus een tevreden trainer Joeri Janssen. Bij rust was het nog 0-0 en kort na de hervatting werd een strafschop gemist. Enkele minuten later werd het dan wel 1-0. “Ik ben tevreden over het spel aan de bal en ook over de uitvoering van het verstoren van de opbouw van de tegenstander. De groep was enorm gretig. Goed om te zien richting de tweede seizoenshelft.”

O12 won derby van MVV in stadion de Geusselt met 7-8. Trainer Maarten Hanssen: “We begonnen redelijk aan de wedstrijd. We speelden ons eigen spel en ik vond ons voetballend de betere partij. Het afmaken van de kansen moet na de winterstop beter. We wisten geen afstand te nemen van MVV al had dat wel gekund. Als we nog meedogenlozer hadden weten te zijn op bepaalde momenten van de wedstrijd, hadden we het onszelf veel makkelijker gemaakt. Dat hebben we nu nagelaten.”

Uitslagen Jeugdopleiding 15 december:
VVV-Venlo O19 - Excelsior O19 5-2
ADO Den Haag O17 - VVV-Venlo O17 3-1
VVV-Venlo O15 - SC Cambuur O15 1-4
VVV-Venlo O13 - SC Cambuur O13 1-1
MVV O12 - VVV-Venlo O12 7-8

JEUGD #ISVVV

 

mf2