Menu

Geen Venlose stunt in Eindhoven

zaterdag 6 oktober 2018

Geen blessures of schorsingen bij VVV-Venlo. Toch had trainer Maurice Steijn enkele wijzigingen in de basisopstelling aangebracht. Christian Kum speelde als linksachter in plaats van Roel Janssen. Verder werd de razendsnelle Jay-Roy Grot als diepe spits opgesteld om het hart van de Eindhovense defensie onder druk te kunnen zetten. De grote vraag was of VVV de trotse, ongeslagen koploper daarmee zou kunnen verrassen. Het antwoord luidde helaas: nee.

Met de volle 21 punten uit de eerste zeven wedstrijden op zak, was PSV natuurlijk de huizenhoge favoriet. Voor VVV was het daarom zaak om zolang mogelijk de nul te houden en in de slotfase toe te slaan. Dat was in elk geval vooraf het droomscenario.

PSV liet de bal rondgaan in de eerste minuten. Toch was de eerste schotpoging van Venlose makelij. Seuntjens probeerde het vanaf een meter of twintig, maar zijn schot werd geblokt. PSV was de baas in het veld, maar kansen bleven aanvankelijk uit. De Venlose defensie, geleid door Jerold Promes die zijn 300e wedstrijd speelde als profvoetballer, bleef simpel overeind. Ook de tweede kans was voor VVV. Een verre inworp belandde in de voeten van Opoku die wilde aannemen maar zwaar werd gehinderd. De kans ging voorbij. Een minuut later was het aan de andere kant bijna prijs, maar Pereiro kreeg zijn voet niet tegen een raar stuitende bal.

Met een kleine twintig minuten op de klok, had Seuntjens de 0-1 op de schoen. De voorzet van Rutten was op maar de aanname niet goed genoeg. Bovendien was het wellicht buitenspel. Aan de andere kant was De Jong gevaarlijk na een voorzet van Lozano. Röseler greep prima in. Even later schoot Bergwijn maar net naast. De wedstrijd was vermakelijk, op z’n zachtst gezegd. PSV was vanzelfsprekend de beter ploeg, naar de plaagstootjes van VVV waren zeker zo gevaarlijk als de kansen van de thuisploeg.

Na een dik half uur nam de druk verder toe. Bij een vrije kopkans van dichtbij van Sainsbury redde Unnerstall knap. Maar drie minuten later was het toch raak. Lozano werd knap vrijgespeeld door Pereiro en wist Unnerstall te verschalken met een bekeken tikje in de lange hoek: 1-0. In de minuten die volgden liet Unnerstall zich van zijn beste kant zien. VVV wankelde, maar de nekslag bleef vooralsnog uit, ook door goed verdedigend werk van de Venlose equipe. Tot de rust kwam er in de stand geen verandering meer.

VVV schoot in de tweede helft als een komeet uit de startblokken. Grot werd de diepte in gestuurd, maar zin harde schuiver ging nipt voorlangs. Gewisseld was er niet en daar was eigenlijk ook geen reden voor.
PSV was na die flitsende opening weer de baas op het veld. Zonder overigens gevaarlijk te worden. De eerste kans viel pas na een kwartier te noteren, toen Bergwijn van dichtbij in het zijnet knalde. Ook een tweede uithaal van Bergwijn trof geen doel. Unnerstall redde uitstekend. Mlapa was zich inmiddels aan het warmlopen. Op het moment dat de Duitse Togolees net in het veld stond, tekende De Jong voor de 2-0 en leek het treffen beslist. Met een prima voorzet stond Bergwijn, opgeroepen voor Oranje, aan de basis van de treffer.
In de slotfase scoorde ook de ingevallen Gutiérrez nog en kreeg PSV dankzij de VAR een penalty. Lozano profiteerde, waardoor de score nog vrij hoog uitviel.

PSV - VVV-Venlo 4-0 ( 1-0 )
Doelpunten: 34. Lozano 1-0, 64. De Jong 2-0, 86. Gutiérrez 3-0, 90. Lozano 4-0.
Scheidsrechter: Siemen Mulder.
Gele kaart: Kum, Promes (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 33.800.
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes ( 56. Janssen), Röseler, Kum ( 89. Van Bruggen), Seuntjens, Post, Susic, Opoku, Grot, Joosten ( 63. Mlapa).

mf2