Menu

Gelijkspel in De Koel

zondag 2 februari 2020

VVV en FC Utrecht hebben de punten gedeeld. In een regenachtige Koel moesten de beide doelpunten vanaf de strafschopstip komen. Oussama Darfalou zette de Venlonaren na 51 minuten op een 1-0 voorsprong. Simon Gustafson maakte er tien minuten voor tijd 1-1 van, nadat hij zijn strafschop eerst nog gekeerd had zien worden door Thorsten Kirschbaum. Doordat Christian Kum echter te vroeg inliep, mocht Gustafson het nog eens proberen. De Zweed wist zich wel raad met dat buitenkansje en zette de 1-1 eindstand op het bord. Door het gelijkspel blijft VVV steken in de kelder van de Eredivisie met drie punten voorsprong op ADO Den Haag en één punt achterstand op PEC Zwolle.

VVV startte met debutant Thomas Bruns in de basis. De kersverse Vitesse-huurling vormde het middenrif met Danny Post en Peter van Ooijen, terwijl Darfalou zich in de rug gesteund zag door Haji Wright en Jerome Sinclair. Johnatan Opoku was niet fit genoeg voor 90 minuten en nam plaats op de bank. Op die bank zat trouwens geen Hans de Koning, die door ziekte het stokje voor een wedstrijd weer over moest geven aan Jay Driessen.

De eerste helft begon met grote kansen voor beide doelen. Eerst moest Kirschbaum zich binnen de minuut al strekken om met een goede redding een inzet van Gustafson van de lijn te halen. Een minuut later moest ook Jeroen Zoet aan de bak na een prima kopbal van Darfalou. Daarna gebeurde er weinig meer voor beide doelen. De gasten waren niet van plan het spel te maken en hielden de linies kort op elkaar in een 4-1-4-1 formatie met Issah Abass als eenzame spits. VVV had een optisch veldoverwicht en meer balbezit, maar dat leidde niet tot grote kansen. De pogingen van afstand van Darfalou waren een eenvoudige prooi voor Zoet. FC Utrecht zette daar geen gevaar tegenover, zodat de ploegen naar de thee gingen met een 0-0 ruststand.

De tweede helft bood meteen het spektakel dat de eerste helft zo nodig had gehad. Al na een minuut was het een vrije trap van Van Ooijen die op het hoofd van Kum belandde. Zijn uitstekende kopbal kon door Zoet worden geweerd met een knappe reflex, waardoor het 0-0 bleef. VVV bleef aanvallen en kreeg al binnen vijf minuten loon naar werken. Een handsbal van Sean Klaiber zorgde ervoor dat Darfalou mocht aanleggen vanaf de stip. De spits kende geen twijfels en schoot de bal heel precies in de kruising: 1-0! VVV probeerde daarop meteen door te drukken en had het beste van het spel. Wright kon net niet intikken toen hij in kansrijke positie bij de eerste paal kwam en Sinclair kon net niet profiteren van onachtzaamheid in de Utrecht-defensie. John van den Brom kon het niet langer aanzien en bracht er in één klap drie nieuwe spelers in: Adam Maher, Bart Ramselaar en Jean-Christophe Bahebeck mochten het laatste kwartier de Utrechters nieuw leven inblazen. De eerste grote kans was echter wederom voor VVV. Darfalou profiteerde van slecht uitverdedigen van FC Utrecht. Hij leek de bal in het doel te schieten en in De Koel barstte al gejuich los, totdat bleek dat de bal in het zijnet was beland. Het bleef 1-0 in De Koel met nog 10 minuten te spelen. Ook Driessen ging wisselen: Simon Janssen viel in voor de prima debuterende Bruns.

Na een tumultueuze slotfase kwam FC Utrecht echter alsnog langszij. Na een handsbal van Kum was het de VAR die scheidsrechter Dennis Higler overtuigde om een strafschop voor FC Utrecht te geven. Dankzij een knappe redding van Kirschbaum op de inzet van specialist Gustafson leek de Utrechtse kans verkeken. Maar twee minuten later werd Higler wederom naar het scherm gehaald. Kum bleek te vroeg te zijn ingelopen en Gustafson kreeg een herkansing. De Zweed mikte de bal in tweede instantie wél langs Kirschbaum en zette FC Utrecht op 1-1.

Daarna kregen beide ploegen geen grote kansen meer. Ook met de ingevallen Johnatan Opoku (voor Van Ooijen) kon VVV een slotoffensief niet forceren. Aan de andere kant was bij FC Utrecht de pijp leeg, waardoor ook de gasten niet meer tot grote kansen kwamen. Zodoende kwam de 1-1 in niet meer gevaar en bleef de stand in evenwicht.

VVV-Venlo - FC Utrecht 1-1 ( 0 - 0 )
Darfalou ( 51/pen) 1-0, Gustafson ( 81/pen) 1-1

Scheidsrechter : Higler
Geel: Sinclair
Toeschouwers: 6.265

VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Röseler, Kum, R.Janssen, Bruns (S.Janssen/74 ), Post, v.Ooijen (Opoku/81 ), Wright, Darfalou, Sinclair

FC Utrecht: Zoet, Klaiber, v.d.Maarel, (Maher/60 ), Hoogma, Guwara, Gustafson, v.d.Streek, Emanuelson, Cerný (Ramselaar/60 ), Abass (Bahebeck/60 ), Peterson

mf2