Menu

Gelijkspel tegen KV Kortrijk

vrijdag 10 januari 2020

VVV-Venlo besloot om dit jaar als enige team in de Eredivisie in eigen provincie te blijven tijdens de periode waar de trainingskampen centraal staan. Het voordeel hiervan was dat de enige oefenwedstrijd die voor VVV-Venlo gepland stond in de eigen Koel kon worden afgewerkt. Dit gebeurde op vrijdagavond 10 januari tegen de huidige nummer twaalf van de Belgische Eerste Klasse, KV Kortrijk.  Voor onze nieuwe trainer Hans de Koning een prima test voor volgende week, als de Eredivisie hervat zal worden met een thuiswedstrijd tegen PSV. Diezelfde De Koning kon vandaag nog niet beschikken over Nils Röseler, Evert Linthorst en Aaron Bastiaans die alle drie niet fit genoeg waren om te spelen. Kersverse aanwinst Oussama Darfalou was vanavond wel al te vinden in Covebo Stadion -De Koel-, maar hij maakte logischerwijs nog geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Vlak voor de aftrap moest Richard Neudecker noodgedwongen de basiself verlaten, hij raakte geblesseerd in de warming-up. Simon Janssen verving hem. Beide ploegen wisten nog niet echt wat ze moesten verwachten van hun tegenstander en dat was in de openingsfase goed te zien, het was even aftasten voor zowel VVV als Kortrijk. De Belgen hadden gedurende het eerste bedrijf van de wedstrijd een licht veldoverwicht, maar VVV kreeg daarentegen de betere mogelijkheden. Johnatan Opoku en Jerome Sinclair miste de grootste kansen van dichtbij, tweemaal lag doelman Jakubech in de weg. Toch was het Kortrijk dat op voorsprong kwam. VVV gaf te veel ruimte weg in het strafschopgebied waarna Kage de bal voorlangs Thorsten Kirschbaum raak schoot, 0-1.

In het tweede bedrijf van de eerste helft bleef het wedstrijdbeeld nagenoeg hetzelfde. Kortrijk had wel degelijk moeite met de snelle voorhoedespelers die VVV op het veld had staan in de namen van Sinclair en John Yeboah. Desondanks bleef de ploeg overeen en konden we de 0-1 ook als ruststand noteren.  In de tweede helft bracht De Koning Yahcuroo Roemer voor Sinclair en VVV vloog uit de startblokken. Opoku had een strafschop verdiend nadat hij onderuit werd getrokken en Roemer miste een-op-een met de Belgische doelman. Damian van Bruggen kwam er na een uur in voor Lee Cattermole, die weer wat wedstrijdritme opdeed nadat hij een tijdje uit de roulatie was.

Yeboah wist na een slimme hoekschop van Peter van Ooijen met een prachtig schot bijna de gelijkmaker te maken maar opnieuw was het die dekselse doelman die in de weg stond. Aan de andere kant hield Kirschbaum VVV met een katachtige redding op de been en Haji Wright kwam er voor de slotfase nog in voor Simon Janssen. Het moest van ver komen, maar het allerlaatste wapenfeit leverde dan toch een doelpunt op. Wright kopte een voorzet keurig binnen!  Op naar volgende week zondag, als de nummer drie van de Eredivisie, PSV op bezoek komt. Om 12:15uur wordt er dan afgetrapt in Covebo Stadion -De Koel-.

VVV-Venlo – KV Kortrijk 1-1 ( 0-1 )
Doelpunten: 27. Kage 0-1, 90. Wright 1-1.
Scheidsrechter: Max Kok
Gele Kaarten: 3x (Kortrijk)

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Schäfer, Kum, R. Janssen, S. Janssen ( 82. Wright), Cattermole ( 61. Van Bruggen), Van Ooijen, Sinclair ( 46. Roemer), Opoku, Yeboah.
Opstelling KV Kortrijk: Jakubech, Golubovic, Kagelmacher, Azouni, Ajagun, Kage, Van der Bruggen, Batsula, Silva Melo, Ezekiel, Ocansey.

 

mf2