Menu

Gelijkspel tegen VFL Wolfsburg

zaterdag 13 juli 2019

Op een schitterend grasveld van het GWG Sportpark Flutmulde in Gifhorn is het onze geelzwarten gelukt om de oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg met een uitstekend resultaat af te sluiten: na 90 minuten was de stand 2-2. 

De mannen van Robert Maaskant en zijn technische staf kwamen sterk voor de dag  in het begin van de wedstrijd. Door goed positiespel en fel verdedigen waren de Venlonaren zeker niet de mindere en het leidde zelfs in 37e minuut tot een verdiende voorsprong: Soriano rondde keurig af en zette de 0-1 op het bord. Dit was ook meteen de ruststand. 

Met Opoku voor Sinclair (en een volledig ‘nieuw’ Wolfsburg) begon de tweede helft. Na een paar minuten spelen maakte Kum ongelukkig hands bij een verdedigende actie. De scheids was onverbiddelijk en wees resoluut naar de stip. Klaus faalde niet: 1-1 in de 50e minuut. 

Een paar minuten later keek VVV-Venlo tegen een achterstand aan: William maakt van dichtbij de 2-1 in de verre hoek buiten bereik van Kirschbaum. In de zestigste minuut werden vier verse Venlose krachten ingebracht, maar Wolfsburg had de wedstrijd stevig in de greep. 

Kirschbaum onderscheidde zich nog enkele keren met mooie reddingen en hield zo zijn ploeg op de been. Aanvallend lukte het de Venlonaren in die fase maar spaarzaam om gevaarlijk te worden. In de 73e minuut werd het vijandelijke doel meermaals onder vuur genomen. Maar de schoten werden gekraakt of gingen een metertje naast. 

Met nog een kwartier te spelen was het invaller Opoku die de stand gelijk wist te trekken: zijn afstandsschot plofte droog tegen de touwen achter de keeper van Wolfsburg en tekende zo de 2-2 aan. Dat bleek, mede door wederom goed werk van Kirschbaum en Röseler, ook de eindstand. Op dinsdagavond 16 juli spelen onze geelzwarten om 19:00 uur een oefenwedstrijd in en tegen Straelen. 

VFL Wolfsburg - VVV-Venlo 2-2 ( 0 - 1 )
Scoreverloop: 37. Soriano  ( 0-1 ); 50. Klaus ( 1-1, pen.); 54. William ( 2-1 ); 75. Opoku ( 2-2 )
Gele kaart: Mbabu (VfL Wolfsburg); R. Janssen (VVV-Venlo)
Toeschouwers: 1.000

Opstelling VVV-Venlo:
Kirschbaum; R. Janssen ( 60. Scheimann), Röseler, Kum ( 60. Schäfer), Dekker ( 60. Pachonik); Linthorst, Post (C), Neudecker ( 83. S. Janssen); Soriano ( 60. Wienhoven), Sinclair ( 46. Opoku) en Van Ooijen

mf2