Menu

Gelijkspel voor Sorga tegen Wales

woensdag 8 september 2021

VVV-spits Erik Sorga heeft woensdagavond zijn tweede WK-kwalificatieduel voor Estland gespeeld, op bezoek bij Wales. Sorga startte niet zoals afgelopen zondag in de basis, maar viel in de 71e minuut in. Er kwam uiteindelijk geen winnaar in het Cardiff City Stadium: 0-0.

Hiermee zit de interlandperiode erop en kan Sorga dus gaan terugkijken op de drie interlands. In de eerste WK-kwalificatieduel van deze interlandcyclus werd er met 2-5 verloren van België. Toch was er persoonlijk succes voor Sorga, daar waar hij kort na zijn invalbeurt Courtois verschalkte en voor de 2-5 tekende. 

In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noord-Ierland stond Sorga in de basis en speelde hij 75 minuten mee. De Noord-Ieren wonnen uiteindelijk met minimale cijfers: 0-1.

In het WK-kwalificatieduel op bezoek bij Wales speelde Sorga dus 19 minuten mee. Deze wedstrijd werd gelijkgespeeld: 0-0

Al met al is er nog genoeg werk aan de winkel voor de nationale ploeg van Estland. Na vier WK-kwalificatieduels staan ze op een vijfde plek in Groep E. Echter niet getreurd voor Sorga en zijn ploeggenoten, over een maand staan de volgende interlands al op het programma.

Erik Sorga zal spoedig weer aansluiten bij de groepstraining van VVV-Venlo.

mf2