Menu

Georgios Giakoumakis naar Celtic

dinsdag 31 augustus 2021

Georgios Giakoumakis naar Celtic

Onze Eredivisietopscorer Georgios Giakoumakis verlaat VVV-Venlo na één seizoen. Hij heeft met zijn uitzonderlijke prestatie van afgelopen seizoen een mooie transfer verdiend. Zijn nieuwe club wordt het Schotse Celtic. Giakoumakis tekent een 4-jarig contract bij de The Bhoys.

Bij VVV-Venlo wist de Griekse topschutter tijdens een zeer lastig en uiteindelijk teleurstellend seizoen voor de club, op persoonlijk vlak toch hoge ogen te gooien. Met 26 doelpunten in de competitie werd hij topscorer van de Eredivisie en hield hij ‘grote namen’ als Tadic en Malen van ‘grote clubs’ achter zich. Een knappe prestatie, die op waarde werd geschat door de Schotse club.

Bij Celtic FC komt Giakoumakis terecht bij een absolute topclub, opgericht in 1888. De club, die op Celtic Park zijn thuiswedstrijden afwerkt, staat bol van de historie. Door het terugplaatsen van de Rangers naar het vierde Schotse niveau in 2012, is Celtic nu samen met drie Noord-Ierse clubs wereldwijd de club die het langste op het hoogste niveau speelt ( sinds 1890 ).

Giakoumakis zal uitkijken naar de confrontaties met naaste concurrent en aartsrivaal Rangers FC, ook uit Glasgow. De wedstrijden tussen deze beide rivalen staan bekend als ‘The Old Firm’. De strijd om het kampioenschap gaat vaak tussen Celtic en de Rangers, meestal met een straatlengte voorsprong op de andere clubs.

Georgios, namens VVV-Venlo dank voor alles wat je voor onze club hebt betekend. Van harte gefeliciteerd met deze mooie stap in je carrière! We wensen jou ‘all the best’ en een heleboel zeer gedenkwaardige Old Firms toe.

mf2