Menu

Georgios Giakoumakis nieuwe spits

dinsdag 11 augustus 2020

VVV-Venlo voegt een nieuwe spits toe aan de selectie. De 25-jarige Georgios Giakoumakis tekent bij de Venlose club een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen.

Giakoumakis speelde in eigen land eerder voor Platanias en Episkopi voordat hij in 2017 de stap naar AEK Athene maakte. In zijn eerste seizoen werd hij kampioen van Griekenland met die club. Een seizoen later kwam hij derhalve ook in de Champions League uit met AEK. De Griekse nummer drie van afgelopen seizoen verhuurde hem vervolgens aan OFI Kreta en het Poolse Gornik Zabrze. De in Heraklion geboren voormalig Griekse jeugdinternational scoorde het afgelopen seizoen na de winterstop drie keer in 12 wedstrijden voor de Poolse club.

Giakoumakis over zijn transfer naar VVV-Venlo: “Ik volg het Nederlandse voetbal al mijn hele leven. Ik hou van de aanvallende speelstijl in de Eredivisie. Zelf wil ik me graag bewijzen in Nederland. Niet alleen door te scoren, maar door belangrijk voor het team te zijn, op welke manier dan ook. Ik ben heel blij dat VVV-Venlo me die kans geeft.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Georgios is een centrumspits met lengte én snelheid, expliciet een type spits waar we nog naar op zoek waren. Iemand die in onze speelstijl past, die uit te voeten kan met veel ruimte achter de laatste linie en die complementair is aan de aanvallende kwaliteiten die we reeds in huis hebben.”

mf2