Menu

Verdediger Swinkels naar VVV-Venlo

maandag 13 juli 2020

VVV-Venlo versterkt de selectie met een zeer geroutineerde verdediger. De 35-jarige Arjan Swinkels draagt per direct het VVV-tricot en zet zijn handtekening onder een éénjarige overeenkomst met een optie voor nóg een seizoen.

De in Moergestel geboren Swinkels, speelde het afgelopen seizoen voor KV Mechelen in de Belgische Jupiler Pro League.

Daarvoor kwam Swinkels uit voor onder meer Beerschot Wilrijk, Roda JC en Lierse SK. Zijn eerste profclub was echter Willem II, waar hij van 2004 tot en met 2012 deel uitmaakte van de selectie. Hij speelde met Willem II en Roda JC in totaal 156 wedstrijden in de Eredivisie. Met Lierse SK en KV Mechelen kwam hij in totaal 75 wedstrijden uit op het hoogste niveau.

Arjan Swinkels over zijn transfer naar VVV-Venlo: “Ik ben erg blij dat VVV-Venlo bij me aanklopte en het vertrouwen in mij uitspreekt. Als ‘ouwe rot’ in het vak, is het niet vanzelfsprekend dat je ‘zomaar even’ aan de slag kunt bij een mooie Eredivisieclub. VVV-Venlo geeft me echter dat vertrouwen. Ik heb er dan ook enorm veel zin in om met de club in het nieuwe seizoen de strijd aan te gaan in de Eredivisie.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Met Arjan halen we een routinier in huis die veel ervaring met zich meeneemt op het hoogste niveau. Hij is een goede verdediger, waar je altijd op kunt bouwen en die zijn sporen inmiddels verdiend heeft. Samen met Christian Kum en Lukas Schmitz hebben we nu drie ervaren verdedigers in de selectie zitten. Onze laatste linie bulkt straks van de ervaring. Ik ben van mening dat dat goed is. Dat geeft rust en biedt vertrouwen aan het hele team. Daarbij kunnen zij onze jonge spelers bijstaan en hen van de nodige adviezen en tips voorzien.”

mf2