Menu

Geslaagde aftrap Bijzondere Eredivisie

zondag 22 september 2019

Een heel Bijzondere Dag in Covebo Stadion - De Koel -, zondag 22 september jl. Daar vond namelijk in een heerlijk zonnetje de Aftrap van de Bijzondere Eredivisie plaats. Een landelijke voetbalcompetitie voor G-voetbalteams die op hun beurt zijn verbonden aan een 10-tal betaald voetbalclubs. Middels een welkomstwoord van Algemeen Directeur Marco Bogers, liet hij blijken dat VVV-Venlo én VIA VVV enorm trots zijn om deel te mogen nemen aan dit mooie en belangrijke initiatief waar G-voetballers ‘in the picture staan’ en waar landelijke aandacht wordt gevraagd voor het G-voetbal in Nederland.

Daarna maakten de Bijzondere Eredivisieteams van Heracles Almelo, De Graafschap, Excelsior Rotterdam én VVV-Venlo hun opwachting op het veld. Dat deden ze onder grote publieke- en mediabelangstelling. Een officiële opkomst, inclusief gekleurde rook en opzwepende beats viel hen ten deel. Het uitzinnige publiek stond op de stoelen. Stadion De Koel ging uit zijn dak.

Zeker toen de kinderen, allemaal in de leeftijd tot 18 jaar, aan de bak gingen op het veld. In de officiële clubtenues werden op het hoofdveld van De Koel 3 keer twee wedstrijden afgewerkt. Het team van VVV-Venlo liet zien dat het een week eerder nog training had gekregen van trainer Robert Maaskant en aanvoerder Danny Post van het eerste elftal. Tactisch stond het sterk, mede ook met dank aan trainers Roel Krauth en Esther Wienen van het Bijzondere Eredivisieteam.

De Venlonaren wonnen de eerste wedstrijd van De Graafschap met 5-2. Daarna werd gezegevierd met 5-1 tegen Heracles Almelo. De derde en laatste wedstrijd tegen Excelsior eindigde in een 3-1 overwinning.

Maar het belangrijkste van deze Bijzonder mooie dag: iedereen heeft enorm veel plezier gehad. En dat staat in het G-voetbal voorop: allemaal meedoen, allemaal plezier hebben en daarmee… allemaal winnen.

VVV-Venlo en VIA VVV bedankt iedereen die dit fantastische initiatief en deze mooie dag mede mogelijk heeft gemaakt, in het bijzonder:

De Vriendenloterij, Het Gehandicapte Kind, ArenaLease, Covebo, Viking, ACS Cleaning bv, Seacon Logistics, Holbox en Personato.

Tevens danken wij belangrijke partner IKS Noord-Limburg voor de ondersteuning bij dit fantastische project!

Én uiteraard alle vrijwilligers van VVV-Venlo die een steentje hebben bijgedragen aan deze dag.

Landelijke televisie

De Bijzondere Eredivisie wordt mogelijk gemaakt dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij. De start van de competitie wordt gevolgd in de zesdelige tv-serie FC De Helden, die vanaf 28 november wordt uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 1.

De Bijzondere Eredivisie heeft ook een eigen YouTube-kanaal, klik hier om dit te bezoeken.

Voor meer informatie over de Bijzondere Eredivisie, klik hier.

mf2