Menu

GFC Partnerclub van de week

vrijdag 19 oktober 2018

Zondag is GFC’33 uit Grubbenvorst als PartnerClub van VVV-Venlo te gast bij de thuiswedstrijd van VVV-Venlo tegen ADO Den Haag. De Grubbenvorster Football Club ’33 werd op 20 april 1933 opgericht onder de naam RKGFC en werd in 1977 omgedoopt in de huidige naam GFC’33. Op het eind van de eerste wereldoorlog werd er in Grubbenvorst al gevoetbald onder de naam Blauw Wit. Hierna werd samen met Lottum een tweede poging ondernomen onder de nam GLC (Grubbenvorst Lottum Combinatie). Na deze poging werd van 1926 tot 1932 nog gevoetbald onder de naam GVV (Grubbenvorster Voetbal Vereniging).

GFC’33 speelt dit seizoen in de 4e klasse G van de KNVB en heeft 3 senioren-, 1 vrouwen-, 2 veteranen- en 13 jeugdteams alsmede een zaalvoetbalteam. Thuishaven is het plaatselijk sportpark D’n Haspel. Grootste succes van de vereniging is het behalen van de Bisschopsbeker Limburg door GFC’33 C1 in 1997 in Horst en dit team mocht vervolgens als bekerwinnaar deelnemen aan de landelijke finales in Leidschendam.

Ook organiseert de vereniging al 22 jaar het internationale Top D U13- jeugdvoetbaltoernooi met als recentelijke winnaar 1. FC Köln. VVV-Venlo is ToernooiPartner van dit prestigieuze Top-toernooi. Een afvaardiging bestaande uit de jeugdspelers Kamil Faluszczak, Niels Peeters, Stan Verberne, Mat in ’t Zandt en Shane de Zwart neemt zondag ook deel aan de strijd om de Sport 2000 Latje Trappen-bokaal 2018-2019.

Het dorp Grubbenvorst (Noord-Limburgs: Grubbevors of Grevors) is een van de kernen van de gemeente Horst aan de Maas en is met ongeveer 4.800 inwoners het op twee na grootste dorp binnen deze gemeente. Het dorp Grubbenvorst vormde met het dorp Lottum vanaf begin 1800 tot 1 januari 2001 (fusie) de gemeente Grubbenvorst. Bekend in het dorp is zijn kleurrijk dorpsplein, met uiteraard als publiekstrekker IJssalon Clevers, en kasteelruïne het Gebroken Slot met haar legende de Witte Dame.

In 2010 was het dorp het middelpunt van de schutterswereld bij het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) dat georganiseerd werd door de plaatselijke schutterij Sint Jan. Van 1989 tot 2009 was het dorp het biljartcentrum van de wereld met zijn vele nationale en internationale biljartkampioenschappen met als organisatie Stichting Parel aan de Maas. Grubbenvorst groeide aanvang jaren zestig als dorp uit haar jasje met de bouw van de Coöperatieve Venlose Veiling (CVV) op haar grondgebied, tegenwoordig genaamd veiling ZON. Voor meer informatie over amateurvoetbalvereniging GFC’33 kijk op de website www.gfc33.nl .

mf2