Menu

Giakoumakis geen speler van het jaar

donderdag 9 september 2021

Dusan Tadic is woensdagavond verkozen tot speler van het jaar van het Eredivisie-seizoen 2020-2021. De aanvoerder van Ajax troeft daarmee onder meer Georgios Giakoumakis af. De voormalig speler van VVV-Venlo kroonde zich tot topscorer, maar werd door de aanvoerders en trainers van de achttien Eredivisie-clubs niet gekozen als beste speler.

Giakoumakis kende vorig jaar een ijzersterk seizoen met maar liefst 26 doelpunten, waarmee hij onder meer Tadic achter zich hield. De Griekse spits werd de eerste topscorer in de Eredivisie die voor een club uitkwam die in hetzelfde seizoen degradeerde. Het leverde Giakoumakis een transfer op naar het Schotse Celtic, waar hij onlangs zijn handtekening zette onder een vierjarig contract.

Tadic kreeg van de aanvoerders en trainers ook de voorkeur boven twee andere Ajacieden. Naast Giakoumakis maakten namelijk ook Davy Klaassen en Steven Berghuis (vorig seizoen Feyenoord) kans op de prijs. Ryan Gravenberch, ook Ajax-speler, ging er vandoor met de prijs talent van het jaar en Björn Kuipers mag zich de beste scheidsrechter van het afgelopen seizoen noemen. De arbiter, die deze zomer de EK-finale leidde, floot in het duel om de Johan Cruijff Schaal voor het laatst een wedstrijd in het betaald voetbal. De omhaal van Feyenoorder Marcos Senesi in het duel met ADO Den Haag werd verkozen tot het mooiste doelpunt van het seizoen.

mf2