Menu

Go and… BoostYourFuture

zondag 30 mei 2021

We zijn los! Het nieuwe project VVV BoostYourFuture heeft z’n start gekend. In Covebo Stadion - De Koel - waren donderdag 20 mei jl. de eerste jongeren te gast die, samen met de VVV Foundation gaan werken aan hun toekomst.

Het project wordt uitgevoerd volgens een vertrouwd concept en richt zich op jongeren uit het derde en vierde leerjaar van het voortgezet onderwijs. Samen wordt er tijdens een twaalf weken durend traject gewerkt aan persoonlijke doelstellingen door middel van workshops en sport. Daarnaast worden eventuele negatieve effecten van corona, zoals minder bewegen en sociale isolatie, tegen gegaan.

De komende weken staat er voor de deelnemers van het eerste traject, die allen vanuit college Den Hulster komen, behoorlijk wat op het programma. Projectleidster Lennie Wagemans van de VVV Foundation daarover: “De deelnemers gaan aan de slag met workshops en sportieve activiteiten. Op een interactieve manier komen thema’s als sociale media, verslaving, communicatie en groepsdruk aan de orde. Tijdens het sporten werken de deelnemers niet alleen aan hun fitheid, maar ook aan zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden. Uit eerdere ervaringen met het concept kunnen we concluderen dat de deelnemers zichtbaar stappen zetten in hun persoonlijke ontwikkeling. Samen maken we het verschil!”

En dat is ook precies wat Annemarie, groepsleidster van BoostYourFuture wil bereiken: het verschil voor de jongeren maken door middel van de kracht die VVV-Venlo biedt. “De persoonlijke benadering die ik als groepsbegeleider kan bieden in combinatie met de inspiratievolle sportomgeving van De Koel en de VVV-spelers als rolmodel voor de jeugd. Al die facetten maken dat we écht dat verschil kunnen maken. VVV BoostYourFuture geeft de jongeren dan ook een flinke ‘boost’ op weg naar een mooie toekomst.”

MVO Manager Stijn Vullings van VVV-Venlo: “Ook dit project is weer het toonbeeld van een constructief samenwerkingstraject met onze maatschappelijke partners. We werken in de voorbereiding en de uitvoering intensief samen met onder andere het OGVO (Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken), OGVO.fit en Venlo.fit en zetten daarbij professionals in uit de omgeving.

Het project BoostYourFuture wordt door ondersteuning van zowel Venlo.fit als ook door OGVO mede mogelijk gemaakt. Geïnteresseerd in het project? Of in het ondersteunen van VVV BoostYourFuture? Stuur een mail naar foundation@vvv-venlo.nl voor meer informatie. Zo geef jij wellicht iemand die benodigde extra ‘boost’ richting een mooie toekomst!”

mf2