Menu

Griekse middenvelder voor VVV: Christos Donis

zaterdag 23 januari 2021

VVV-Venlo heeft voor de positie van centrale middenvelder opnieuw een Griek toegevoegd aan de selectie. De Venlose club huurt de 26-jarige Christos Donis tot het einde van het lopende seizoen van het Italiaanse Ascoli. De Venlonaren hebben een optie tot koop bedongen op de in Athene geboren, 1,85 meter lange Donis.

Donis komt uit de jeugdopleiding van de Griekse topclub Panathinaikos. Daar sloot hij in juli 2012 aan bij de selectie. Panathinaikos verhuurde hem in 2016 achtereenvolgens aan het Zwitserse FC Lugano en aan het Griekse PAS Giannina. In 2017 doorliep hij een huurperiode bij Iraklis. Met ingang van het seizoen 2017-2018 verwierf de Griek een basisplaats bij de club waar hij ‘opgroeide’: Panathinakos. Die club verliet hij in de zomer van 2020, met 137 wedstrijden en 6 doelpunten op de clubteller. Het Italiaanse Ascoli lijfde de centrale middenvelder in. Hij tekende daar een contract voor drie seizoenen.

Donis doorliep alle hoogste nationale jeugdelftallen. In totaal kwam hij tot 15 jeugdinterlands, waarin hij drie keer het net wist te vinden.

Christos Donis over zijn komst naar Venlo: “Toen VVV-Venlo interesse toonde in mijn diensten, was ik verheugd: een club uit de Nederlandse Eredivisie. Ik kende de club al een beetje. Vorig jaar speelden we in de voorbereiding nog met Panathinaikos in Venlo. En uiteraard heeft mijn landgenoot Georgios Giakoumakis de club ook in Griekenland op de kaart gezet. Ik heb enorm veel zin om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan en de club in deze spannende fase van de competitie bij te staan.”

Technisch Manager Stan Valckx over Donis: “We waren al een tijdje op zoek naar een speler die het middenveld kan versterken. In Christos hebben we precies de speler gevonden die we zochten: hij is een fysiek sterke centrale middenvelder met veel loopvermogen. Een échte ‘box-to-box player’. Christos is tevens een jongen die een schat aan ervaring meebrengt op zijn 26e. Zijn opleiding bij Panathinaikos, zijn ervaring op het hoogste niveau in Griekenland en zijn buitenlandse avonturen, hebben hem wat dat betreft enorm veel opgeleverd. Wij zijn blij dat we hem naar De Koel hebben kunnen halen.”

 

mf2