Menu

Grot speelt, Mlapa en Samuelsen vallen in

maandag 15 oktober 2018

De drie VVV-spelers die zijn opgeroepen voor nationale teams zijn allemaal in actie gekomen. Het gaat om de aanvallers Jay-Roy Grot, Peniel Mlapa en Martin Samuelsen.

Jay-Roy Grot, op het laatste moment opgeroepen voor Oranje O.20, kreeg van bondscoach Bert Konterman een basisplaats in het treffen met Duitsland, dat in 1-1 eindigde. Met name na rust onderscheidde de VVV-aanvaller zich. Hij creëerde een kans voor zichzelf maar schoot voorlangs. Even later was een voorzet net niet op maat voor twee meelopende teamgenoten. Grot werd na 73 minuten gewisseld. Doelman Jan Hoekstra keerde pal voor tijd nog een Duitse strafschop, zodat Oranje een verdiend gelijkspel behaalde. Dinsdag wordt in Katwijk tegen Polen gespeeld.

Peniel Mlapa en Martin Samuelsen vielen allebei in bij de wedstrijden van hun nationale teams. Mlapa kwam na 58 minuten in het veld in het treffen van Togo met Gambia. Met de Venlose spits in de ploeg slaagde Togo er nog in de eerder opgelopen achterstand recht te trekken. Het duel eindigde in 1-1. Dinsdag speelt Togo in Gambia de returnwedstrijd. Beide ploegen staan met twee punten uit drie gespeelde wedstrijden onderaan in hun kwalificatiegroep voor de Afrika cup, achter Algerije ( 7 pnt) en Benin ( 4 pnt).

Samuelsen viel namens Jong Noorwegen na 84 minuten in tijdens het treffen met de leeftijdsgenoten van Duitsland. Hij kwam in het veld voor verdediger Mickelsen in een poging om de 2-1 achterstand nog goed te maken, maar daarin slaagden de jonge Noren niet. Dinsdag spelen Samuelsen en zijn teamgenoten in eigen land tegen Azerbeidzjan. Jong Noorwegen staat op de tweede plaats in zijn  kwalificatiegroep voor het EK met 14 punten, 8 punten achter koploper Duitsland.

 

mf2