Menu

Update over onze internationals

dinsdag 26 maart 2019

Diverse VVV-spelers waren de afgelopen dagen op pad met nationale teams. Tristan Dekker en Jay-Roy Grot waren met Oranje O20 actief, Peniel Mlapa zat in de selectie van Togo die tegen Benin moest aantreden in het laatste kwalificatieduel voor de Afrika Cup.

Mlapa kwam echter niet in actie in de wedstrijd, de Togo uiteindelijk met 2-1 verloor. Alleen bij winst had Togo zich nog kunnen plaatsen voor de eindronde. Adebayor was verantwoordelijk voor de enige Togolese goal.

Oranje O20 kwam twee keer in actie. Met name Jay-Roy Grot deed van zich spreken. De lange aanvaller gaf in het treffen met WK-ganger Mexico de assist bij de tweede Nederlandse goal. Oranje won uiteindelijk met 3-2. Maandag werd in en tegen Tsjechië gespeeld. Dit keer stond de naam van Grot bij de doelpuntenmakers. Hij scoorde na tien minuten de openingstreffer door oog in oog met doelman Backovsky het hoofd koel te houden. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. Tristan Dekker speelde tegen Mexico een helft mee, maar kwam tegen Tsjechië niet in actie.

De drie uitgezworven spelers sluiten zo snel mogelijk aan in de voorbereiding van VVV op het duel van zondag tegen NAC Breda.

Tenslotte werd maandag bekend dat Aaron Bastiaans is opgenomen in de selectie van Oranje O17 voor een tweedaagse trainingsstage in Horst. Op maandag 1 april wordt er getraind op het terrein van Wittenhorst, een dag later volgt een oefenduel tegen een combiteam van Luxemburg O18/O17. We wensen Aaron veel succes!

mf2