Menu

Haji Wright nieuwste aanwinst

vrijdag 12 juli 2019

Met de komst van Haji Wright is de selectie van Maaskant en zijn technische staf aangevuld met een Amerikaanse aanvaller. De 21-jarige voorhoedespeler komt over van het Duitse Schalke ’04 en tekent een contract dat hem voor 1 jaar (met een optie van nog 1 seizoen) verbindt aan onze geelzwarten.

Haji Wright speelde in de jeugd van Los Angeles Galaxy en maakte zijn profdebuut bij New York Cosmos. Daar werd hij weggeplukt door Schalke ’04 in 2017. Na een tussentijdse verhuurperiode aan Sandhausen, maakte Wright afgelopen seizoen zijn Bundesliga-debuut in het shirt van de Königsblauen uit Gelsenkirchen, waarvoor hij 7 keer in actie kwam en waar hij nog een contract had tot 2020.

De 1.93 lange rechtsbenige aanvaller, die ook in USA U23 speelt, is verheugd met deze stap in zijn loopbaan: “Jaren geleden heb ik mijn zinnen gezet op een succesvolle carrière in Europa. Na een aantal seizoenen in Duitsland hoop ik nu belangrijk te kunnen zijn voor VVV-Venlo. Door mijn doelpunten en met mijn drive wil ik mij laten gelden voor het team. De gesprekken met de mensen van deze club gaven me het juiste gevoel om deze overstap te maken. Ik kijk ernaar uit om voor VVV-Venlo in de eredivisie te gaan spelen”, vertelt de fitte Amerikaan enkele dagen nadat hij de vrouwen van Team USA wereldkampioen heeft zien worden.

Technisch manager Stan Valckx over de Amerikaanse jeugdinternational: “Haji is een uitstekende speler die onze voorhoede nog meer body gaat geven. Snelheid, duelkracht en erg doelgericht. We zijn blij en dankbaar dat we er samen met Schalke uit zijn gekomen en dat deze speler voor onze club heeft gekozen, want ik ben ervan overtuigd dat hij een meerwaarde is voor onze selectie met zijn inbreng en zijn inzet”.

Voor de jonge Amerikaan is een tewerkstellingsvergunning benodigd en aangevraagd. We verwachten dat deze procedure binnen twee weken is afgerond. In deze periode mag Haji nog niet in actie komen voor onze club.

mf2