Menu

Hans Huijs nieuwe Supporterscoördinator

zaterdag 14 november 2020

“Begrip creëren voor huidige situatie”

Voor het mooiste moment uit Hans zijn ‘carrière’ als supporter moeten we teruggaan naar VVV-Venlo – FC Groningen uit het jaar 1986. Als afsluiting van zijn voetbalkamp werd een wedstrijd in De Koel bezocht. In de stromende regen won VVV destijds met Frank ‘Pico’ Berghuis in de basis: 4-2.

De 42-jarige Hans Huijs, die vanaf het seizoen 2020-2021 de nieuwe Supporterscoördinator is van VVV-Venlo, komt al vanaf begin jaren ’80 met zijn vader naar De Koel. “Eigenlijk vanaf de F-jeugd/E-jeugd ben ik bij VVV gekomen. Eerst bij vader aan de hand en daarna natuurlijk zelf.” Huijs toog bijna iedere thuiswedstrijd naar De Koel. Zelfs in de tijden dat het iets minder ging met de club: “Ook toen het hier heel magertjes was. Eind jaren ‘90, begin van de nieuwe eeuw. Toen je met een krappe 1.000 man op de tribune zat.”

Huijs, opgegroeid in Tegelen, zal zijn nieuwe functie als Supporterscoördinator combineren met zijn werk bij de Gemeente Venlo. Hij maakt daar deel uit van team Financiën, waar hij zich dagelijks bezig houdt met het maken van jaarrekeningen, begrotingen en tussentijdse rapportages. Hans, vader van 5 kinderen, volgt Pascal Bruurs op als Supportscoördinator.

Wanneer het mogelijk is, zal Hans tijdens de wedstrijd te vinden zijn bovenin vak Z2 omringd door zijn vrienden. Voor de wedstrijd zal Hans zich ophouden tussen het Fancafé en de ingang van de Fanshop. “Ik probeer anderhalf uur voor de wedstrijd aanwezig te zijn bij het stadion, met name in de huidige situatie.” Huijs zal ook altijd te herkennen zijn aan zijn jas met ‘Supporterscoördinator’ op de rug. Wanneer het echt weer mogelijk is hoopt Hans het vernieuwde Fancafé als decor te kunnen gebruiken. Huijs hoopt door deze aanpak de drempel te verlagen en ook juist het gesprek aan te kunnen gaan met allerlei verschillende groepen supporters.

Naast VVV-Venlo hebben ook de andere BVO’s een Supporterscoördinator of SLO (Supporter Liaison Officer). Huijs zal dan ook deelnemen aan overleggen door het land heen en hoopt hiermee meer kennis op te doen en zijn ervaring te vergroten binnen het vak van Supporterscoördinator.

In de Coronaperiode is het ook volgens Huijs heel belangrijk om naar de achterban te luisteren: “Zeker in deze tijd moet je met de voeten in de klei staan. Het is van groot belang om het gevoel van de supporters mee te nemen.”

Voor contact met de nieuwe Supporterscoördinator Hans Huijs is het mogelijk om een mail sturen naar supporterscoordinator@vvv-venlo.nl

mf2