Menu

Heerlijke zege in Tilburg

zaterdag 11 augustus 2018

Vooraf was de grote vraag hoe gehavend VVV-Venlo aan de aftrap zou verschijnen. Immers, Mlapa was er zeker niet bij en achter de namen van Seuntjens, Opoku, Grot, Rutten en Linthorst stonden grote vraagtekens. Uiteindelijk bleken Seuntjens en Rutten gewoon aan de start te kunnen staan. De andere drie begonnen op de bank.

De eerste kans was voor de thuisploeg. Aanvoerder Lieftink mocht vrij uithalen, maar Unnerstall redde met een uitstekende reflex. Willem II was in die fase duidelijk de bovenliggende partij, maar tot serieuze kansen leidde dat verder niet. Bij VVV ontbraken de automatismes nog, wat logisch is gezien het grote aantal blessures in de voorbereiding. Toch kregen ook de Venlonaren een kans. Na een klein kwartier mocht Susic een vrij schop nemen die voor veel paniek zorgde in de Tilburgse verdediging. Een doelpunt bleef uit.

Samuelsen deed meermaals van zich spreken. Willem II had de handen meer dan vol aan de behendige Noor. Na een overtreding op hem zorgde een vrije trap van Susic voor gevaar. De mee opgekomen Kum raakte de bal niet lekker, zodat die voorlangs ging.

Enkele minuten later was het wel raak. Rutten legde de bal breed op Kum die terug tikte op de inlopende Danny Post. De Venlose aanvoerder haalde snoeihard uit en de bal ging loepzuiver in de kruising vanaf een meter of 25. Een magistraal doelpunt van de middenvelder.

Vijf minuten later werd Post opnieuw vrijgespeeld. Dit keer schoot hij met links en zeilde de bal maar rakelings langs het doel van keeper Wellenreuther. Willem II probeerde weer meer druk naar voren te zetten, maar VVV gaf geen krimp. In de tegenstoot zat bovendien dreiging, waardoor het spel van de thuisploeg onrustig bleef. VVV vond het prima en koesterde de voorsprong.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedlokalen. In het spelbeels kwam weinig verandering. De thuisploeg wilde VVV wel onder druk zetten, maar leek niet goed te weten hoe. De Venlonaren vonden het prima en loerden op de counter, al ontsnapte Kum na een kleine tien minuten aan een tweede gele kaart.

Naarmate de tijd vorderde nam de druk toch toe. VVV ontsnapte aan de gelijkmaker toen een voorzet door Kum verkeerd werd geraakt en op de eigen lat viel boven Unnerstall. Intussen bracht Steijn vers bloed door de moegestreden Seuntjens te wisselen voor Opoku. Willem II drong steeds meer aan, maar de voorzetten misten zuiverheid en echte kansen bleven uit. Tot daar opeens de gelijkmaker binnenviel. Volgens Kum maakte doelpuntenmaker Sol daarbij hands, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Wel raadpleegde hij de VAR. Waarna hij alsnog besloot de treffer af te keuren en Sol de gele kaart te tonen. Gerechtigheid! En een primeur voor VVV.

Even later leek de gelijkmaker alsnog te vallen. Een schot van Crowley draaide om Unnerstall heen, maar belandde vol op de paal. En even later haalde Danny Post met een fraaie tackle de bal van de voet van een tegenstander voor die kon schieten. Een sterke actie van de goed spelende captain.

Maar liefst vijf minuten blessuretijd kwamen er nog bij en de spanning was te snijden.

Uiteindelijk kwam in de score geen verandering meer. De eerste klap is een daalder waard: drie punten in Tilburg voor VVV-Venlo.

Willem II - VVV-Venlo 0-1 ( 0-1 )
Doelpunten: 21. Danny Post 0-1.
Scheidsrechter: Dieperink.
Gele kaart: Sol, Saddiki (Willem II), Kum, Post (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 11.800.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Kum, Promes, Röseler en Janssen; Rutten, Post en Susic; van Ooijen ( 73. Grot), Seuntjens ( 65. Opoku) en Samuelsen ( 81. Van Bruggen).

mf2