Menu

Heracles A. - VVV-Venlo 3-0

zaterdag 28 oktober 2017

Twee competitienederlagen op rij. Dat voelde niet lekker. Er was VVV-Venlo daarom veel aangelegen om in Almelo de punten te pakken tegen Heracles. En dat was natuurlijk een flinke opgave. De gasten konden over een vrijwel volledige selectie beschikken. Promes keerde terug in de basis. Roel Janssen werd beloond voor zijn goede spel in het bekertreffen met FC Utrecht en begin als linksachter, wat ten koste ging van Leroy Labylle.

Vanaf de aftrap was VVV-Venlo veelvuldig in balbezit. De bal ging achterin rond en Heracles zette vooralsnog weinig druk. De bezoekers kozen hun momenten. Al in de derde minuut leidde dat tot een kans. Hunte zette voor, Seuntjens miste de bal maar Thy raakte het leder niet goed genoeg. Bram Castro kon de bal rustig oprapen. Pas na ruim tien minuten waren de gastheren voor het eerst gevaarlijk. Kuwas werd aangespeeld, dacht niet na en haalde vanaf een meter of twintig uit. Zijn schot ging ruim over het doel van Unnerstall. In de 14e minuut was er opnieuw dreiging. Monteiro mocht vrij uithalen. Buiten bereik van Unnerstall eindigde de bal op de paal. 
Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Af en toe probeerde een van beide ploegen het wel, maar het bleven al te vaak halfslachtige pogingen. Toch kreeg de thuisclub opnieuw een goede kans. Uit een hoekschop werd de bal zuiver ingekopt, maar Ralf Seuntjens bewaakte de paal en kopte de bal van de lijn. 

Ook VVV-Venlo kreeg nog een mogelijkheid. Een lange uittrap van Unnerstall leek een prooi voor de Heracles-defensie, maar Vito van Crooij veroverde bal. Zijn schot miste vervolgens de juiste richting. Een minuut later kreeg Seuntjens een schietkans na goed terugleggen van Thy. Ook dit keer ging de bal ruim naast het doel van Castro. Met bijna een half uur op de klok probeerde Moreno Rutten het van afstand. Zijn schot zeilde een metertje over het Heracles-doel. Tussendoor had Kuwas de kwaliteiten van Unnerstall nog eens getest. Unnerstall pakte het schot van grote afstand zonder al te veel problemen. Eigenlijk uit het niks kwam Heracles op voorsprong. Kuwas kwam vanaf links naar binnen en passeerde Rutten op snelheid. Waar iedereen een voorzet verwachtte, schoot de balvaardige aanvaller ineens in de korte hoek raak: 1-0. Enkele minuten later werd het op bijna identieke wijze 2-0. Opnieuw werd Rutten op snelheid gepasseerd. Dit keer was het Peterson die de trekker overhaalde en via de voet van Unnerstall scoorde. Pal voor rust kreeg Van Crooij een uitgelezen kan om de aansluitingstreffer te scoren. Hij schoot net naast. De 2-0 ruststand was een bittere pil voor de Venlonaren.

Na de rust kwam Promes niet meer terug. Hij werd vervangen door Nwakali. Na twee minuten kreeg VVV-Venlo een uitgelezen kans op 2-1. Een snoeihard schot van Thy spatte uiteen op de vuisten van Castro. Het gaf alles wat geelzwart was weer een beetje hoop op een goede afloop.  Maar het bleef te lang bij dat ene momentje. Aan de andere kant was het Peterson die vrij mocht uithalen. Zijn schot ging maar rakelings over het doel van Unnerstall. En ook Pröpper was kort daarna dicht bij de derde treffer voor zijn ploeg. De bezoekers konden er bitter weinig tegenover stellen. Even bloeide de hoop op toen Leemans vanaf een kleine twitnig meter een vrije schop mocht nemen. De bal ging helaas rakelings naast de goal van Castro.  Toen de 3-0 viel was het over en sluiten. Unnerstall had de handen meer dan vol aan een schot van Kuwas en in de rebound kopte Peterson raak: 3-0. De wedstrijd was, voor zover dat nog niet het geval was, beslist. Toch kreeg ook VVV-Venlo nog kansen. Eerst haalde de sterke Castro een schot van Seuntjens uit de kruising, kort daarna stond hij op de juiste plek bij een kopbal van Röseler.

De conclusie was simpel: te veel Venlose spelers waren de vorm van de eerste wedstrijden even kwijt. Heracles profiteerde daar optimaal van. Op de Almelose zege viel weinig af te dingen. 

Heracles Almelo - VVV-Venlo 3-0. 
Doelpunten: 36. Kuwas 1-0, 40. Peterson 2-0, 68. Peterson 3-0. 
Scheidsrechter: Pérez.
Gele kaart: Pröpper (Heracles), Post (VVV-Venlo).
Toeschouwers: 10.364. 
Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Janssen ( 68. Labylle ), Röseler, Promes ( 46. Nwakali ) en Rutten; Leemans, Post ( 75. Van Bruggen ) en Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

mf2