Menu

Het geel/zwart rondom ADO Den Haag

dinsdag 23 oktober 2018

Een loeispannende wedstrijd met een fantastische ontknoping. VVV-Venlo won zijn tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd, met dit keer Kanters en X-com als sponsors van de wedstrijd. ADO Den Haag werd met 2-0 teruggestuurd naar de Hofstad en VVV staat zomaar op de vijfde plaats in de Eredivisie! Een heerlijk gevoel voor de dik 7.000 toeschouwers in Seacon Stadion - De Koel - en een veelvoud daarvan voor de tv thuis: kom eens kijken in De Koel!! De beleving in het stadion is iets unieks!

De spelers kwamen natuurlijk weer niet alleen het veld op voor de aftrap van de wedstrijd. Ze werden weer vergezeld door de KoelKids. Dit keer waren het Thomas Maas, Senn Friessen, Daavi Friessen, Jens D’Elfant, Loek D’Elfant, Pepijn Billekens, Dani Stiene, Mees Pingen, Joyce Delvers, Quinn Leenders en Xemm Leenders die hand in hand met hun favorieten het veld opkwamen.

De mascottes waren Roel Vincken en Tijn Buskes en de vlaggendragers waren Bryan Geerlings en Jop Bonten.

Fan of the Match was Timo Verhaegh. Timo heft een heftig jaar achter de rug. Zijn ouders gingen scheiden en hij moest vanwege zijn autisme zijn oude basisschool verlaten om naar het speciaal onderwijs te gaan. Timo is een enorme fan van VVV en gaat altijd graag kijken met zijn oom, Joep Lenders. Joep is pas 39, maar is terminaal ziek en heeft niet meer lang te leven. Weer een klap voor Timo en zijn familie! Tegen ADO was Timo er samen met oom Joep ‘gewoon’ bij, zodat Timo na afloop van de gewonnen wedstrijd wel tien keer riep dat dit ‘de mooiste dag van zijn leven was’. Geweldig! 

De eerste helft was nog maar net begonnen of VVV kwam op voorsprong. Peniel Mlapa versierde een strafschop en schoot de bal er zelf in. De 1-0 was meteen ook de ruststand. In de pauze deed de partnerclub van de week GFC’33, van zich spreken bij de Sport 2000 Latje Trappen. De jeugdspelers Kamil Faluszczak, Niels Peeters, Stan Verberne en Shane de Zwart deden hun uiterste best en lieten de lat drie keer trillen. Shane schoot twee keer raak, Stan één keer.

Ook de spelers van de G-teams van VCH en RKMSV kwamen in actie. Voor VCH kwamen Sien Lammen, Marcel van Ooijen,  Kyan Dorssers, Kieran Donald,  Geordy Jansen en Sem Claessens in actie, voor RKMSV Meijel waren dat Mark Pelzer, Sandra van Oijen, Hycko Jansen, Tren Pelzer, Cantal van Oijen en Frans van Oijen.

In de pauze werd ook ‘Das verrückte 2 Brüderspiel’ weer gedaan, waarbij één supporter blij werd gemaakt met een waardebon van € 50,-.

Na de hervatting liet VVV de gasten rustig uitrazen. Uit diverse fraaie tegenaanvallen creëerden de geelzwarten een paar prachtige kansen en kort voor tijd resulteerde dat, na een scrimmage voor de goal, in de verlossende 2-0.

Het spreekt voor zich dat het nog lang onrustig was in het Lindeboom VVVoetbal Café en de Rabobank Venlo BusinessLounge, mede dankzij de overheerlijke hapjes van Catering Nettetal. Ook het optreden van Etienne Alvares zorgde natuurlijk voor een opperbeste stemming. Roel Janssen werd uitgeroepen tot MediaMarkt Man of the Match. Een mooie waardering voor de Venlonaar die zelfs nog bijna scoorde met een listig afstandsschot.

De komende twee weken speelt VVV-Venlo drie uitwedstrijden. Eerst tegen FC Emmen, dan voor de beker tegen AZ en daarna tegen Feyenoord. Op zaterdag 10 november is het weer te doen in ons eigen Seacon Stadion - De Koel - voor de Limburgse derby tegen promovendus Fortuna Sittard.

mf2