Menu

Het geel/zwart rondom AZ

maandag 26 november 2018

De wedstrijd van VVV-Venlo tegen AZ mag je achteraf zien als een Masterclass ‘Hoe pak ik een onverdiend punt’. Want de late gelijkmaker die invaller Patrick Joosten diep in blessuretijd scoorde was weliswaar erg fraai, maar allerminst verdiend. Stiekem is het gewonnen punt daardoor extra lekker: 2-2 tegen AZ is een fantastisch resultaat in een wedstrijd die mede mogelijk was gemaakt door Collectione en VeTraNed Paraat.

De KoelKids stonden weer paraat om hun helden te begeleiden naar de aftrap. Dit keer waren dat:|
Daan Kersten, Finn Kersten, Jeroen Bongers, Bo Schoenmakers, Femke van den Ham, Jesper Zomers, Tijn van de Berken, Luuk Westheim, Milan van de Laar, Kyra Voss, Sienna Burg, Tygo Janssen en Luca Graef. De mascottes waren Niels van der Meijden en Thijn Janssen, de vlaggendragers waren Maud Keijsers en Daan Keijsers.

Clem Jansen uit Baarlo zou ‘Fan of the Match’ zijn, maar was zondag te ziek om naar De Koel te komen. Clem, heel veel beterschap en als het straks wat beter met je gaat, mag je deze dag komen inhalen en ben je dan gewoon ‘Fan of the Match’!!

Voor de wedstrijd maakten onze Chinese gasten van de Beijing Sport University een ereronde in het stadion. Ze zijn twee maanden in de regio geweest, waarbij ze de Nederlandse cultuur leerden kennen en op voetbalgebied werden getraind door de jeugdtrainers van VVV-Venlo. Binnenkort vliegen ze terug naar huis. In het voorjaar komt een tweede groep voetbalstudenten naar Venlo.

VVV begon slecht aan de wedstrijd. AZ kwam al snel op voorsprong en na een klein kwartier viel VVV-captain Danny Post ook nog eens uit met een blessure. Een dikke minuut later werd het ook nog 0-2 en leken onze geelzwarten op een bittere nederlaag af te stevenen. Gelukkig had Peniel Mlapa, die steeds beter gaat spelen, het vizier op scherp staan en scoorde hij nog voor rust 1-2. In de rust was het een drukte van belang. Twee eSporters van de tribunevakken Z2 en Z3 speelden tegen elkaar en de winnaar werd Z2, dat werd vertegenwoordigd door Silver van der Ark.

Verder kwamen vijf spelers van partnerclub SVEB in actie bij het Sport 2000 Latje Trappen. De spelers uit Broekhuizen en Broekhuizenvorst hadden hun vizier niet op scherp staan. Het was Loek Tholen die als enige de lat raakte. Stan van Dijke, Ryan van Els, Bam Kroh en Simon Wijnands wisten de lat niet te raken. VV SNA/Conventus blijft met 5 punten koploper. Aan de overkant van het veld waren de G-teams uit Boxmeer en Heijen aan de slag om in een shoot out te scoren. Rik van de Logt, Joey Janssen, Cristian Lukas, Mark Swanen, Hans Franssen en Timo de Groot kwamen namens Boxmeer in actie. En uit Heijen waren dat Tom Leenen,  Nick Robben , Marco Dekkers, Niek Eren, André Westenbrink en Clenn Willems. Ze hadden de dag van hun leven!

In de pauze werd ook ‘Das verrückte 2 Brüderspiel’ weer gedaan, waarbij één supporter op de O-tribune blij werd gemaakt. Maar goed dat er ook kinderen zijn die koffie lusten, want de prijs was een Melitta koffiemachine t.w.v. €679,-, beschikbaar gesteld door Die Zwei Brüder von Venlo! En anders zijn een vader en moeder enorm blij gemaakt toen hun zoon thuiskwam van een middagje/avondje voetbal met een fantastische cadeaubon op zak. Een buitengewone prijs!

Na rust beet VVV een stuk beter van zich af. Goed, AZ bleef gevaarlijk, maar Unnerstall toonde weer eens zijn waarde, die hem terecht de titel van Media Markt Man of the Match opleverde. Ook de thuisclub kreeg kansen na rust kansen. Toch leken de gasten uit Alkmaar aan het langste eind te trekken, tot invaller Patrick Joosten diep in blessuretijd alsnog de gelijkmaker scoorde. De VAR was nodig om de ten onrechte vlaggende assistent-scheidsrechter te corrigeren, maar het ene gewonnen punt voelde als een overwinning!

Het kwam de sfeer in de Rabobank Venlo BusinessLounge, waar Chez l’Hêtre de catering verzorgde en FF Dimme voor een passend muziekje tekende, absoluut ten goede. En ook in het Lindeboom VVVoetbal Café was de sfeer opperbest na afloop, mede dankzij DJ Oclaf.

Nog een mooi moment na afloop, toen de spelers die de ernstig zieke AZ-supporter Marco Bellis een onvergetelijk moment bezorgden door hem met een groot spandoek een hart onder de riem te steken. Bovendien zorgde Ralf Seuntjens ervoor dat Marco na afloop zijn wedstrijdshirt kreeg en de aanvoerdersband.

En zo ging iedereen met een positief gevoel huiswaarts. Volgende week volgen twee uitwedstrijden op rij. Eerst de geplande wedstrijd in Almelo tegen Heracles, dan op donderdag 6 december het  inhaalduel in De Kuip tegen Feyenoord. Op zondag 9 december is het weer in Seacon Stadion - De Koel - te doen, waar dan FC Groningen op bezoek komt.

 

mf2