Menu

Het Geelzwart rondom De Graafschap

maandag 22 april 2019

Dat was nog eens een lekker potje voetbal afgelopen zaterdag in Covebo Stadion - De Koel -. Goed, het begon wat minnetjes met die goal van De Graafschap in de tweede minuut, maar toen de geest eenmaal uit de fles was, werden de gasten helemaal zoek gespeeld. Zeker na rust was het af en toe frivool om te zien wat de geelzwarten op de mat legden, tot volle tevredenheid van de wedstrijdsponsors Renovatio en Koenen en Co.

Een week eerder zat het publiek nog massaal te koukleumen toen VVV op bezoek was bij Fortuna Sittard. Bij het treffen van afgelopen zaterdag was het bijna twintig graden warmer. En daar waren zeker de KoelKids die de spelers mee begeleidden naar het veld, maar wat blij mee! Dit keer waren dat Siem Cornelissen, Ruben Bosch, Rik Peijnenburg, Tygo Bosch, Sjoerd van der Velde, Jerrely Trines, Nora Boumloud, Tygo van Soest, Vince Stiphout, Joep Bos en Sem Lenders. De vlaggendragers waren Gijs Smedts en Juul Ebus. Ivy Schoenmakers en Ilja van den Beucken waren de mascottes en Dwight Heiligers was Fan of the Match. Dwight, die 13 jaar is, kan helaas niet thuis wonen, maar woont op een behandelgroep. In de vakantie heeft ie een gastgezin waar hij liefdevol wordt opgevangen. Beide gastouders waren samen met Dwight bij de wedstrijd. Samen zagen ze een prachtig spandoek dat door onze supporters was gemaakt, waarmee ze getuigden van hun liefde voor VVV én hun liefde voor Venlo.

Het publiek zag een mooie pot voetbal die niet zo mooi begon. Maar na de snelle 0-1 achterstand nam VVV het heft resoluut in handen. De ijzersterk ingevallen Ralf Seuntjens tekende voor rust al voor de gelijkmaker.

In de pauze was er weer van alles te beleven. Het begon natuurlijk met ‘das verrückte Zwei Brüder Spiel’. Dit keer werd een supporter blij gemaakt op VN3, die een tegoedbon ter waarde van vijftig euro in zijn zak mocht steken. Lekker! Verder had Dominos Pizza weer een aantal pizzapunten klaarstaan voor een heel tribune-vak. Dit keer werden onze supporters op Z4 blij gemaakt met een smakelijke punt.  

Partnerclub Venlosche Boys probeerde zijn titel van het vorig seizoen te prolongeren bij het latje trappen. Dat lukte niet. De ‘Boys’ scoorden maar één punt. Philippe Rievers zorgde daarvoor, terwijl Badr Bahari, Memet Can Dursun, Mike van de Meeberg en Ties Noldus de lat niet wisten te vinden. Met nog één partnerclub te gaan, staat DEV-Arcen/RKDSO nog altijd op kop met 6 punten.

Er was een bijzondere Mifa Fifa Battle. Jente Hovens en Timo Gielen mochten het opnemen tegen Wesley Heger en Raoul Bouten nadat ze als beste uit de bus waren gekomen bij het Mifa Fifa Toernooi bij SV Blerick eerder in de week. Jente en Timo trokken aan het langste eind.

Verder maakte stadionspeaker Bart het publiek nog even attent op het Funpop Festival, één van de drie regionale goede doelen waaraan VVV-Venlo zich verbonden heeft. Funpop is, zoals u ongetwijfeld weet, het muziekfestival dat elk jaar speciaal voor mensen met een beperking wordt georganiseerd. Dit jaar gebeurt dat alweer voor de 23e keer. Onder de optredende artiesten sterren als Rowwen Hèze en Nick & Simon. En wat dacht u van Davina Michelle, 2 Brothers on the 4th Floor, Dries Roelvink en John de Bever, om er maar een paar te noemen. Funpop vindt plaats op 25 en 26 mei aanstaande. Speciaal voor mensen met een beperking. En ook geschikt voor mensen die denken dat ze géén beperking hebben. Funpop vindt plaats in het kasteelpark in Horst.

Na rust was er heel even wat dreiging van de gasten uit Doetinchem en Lars Unnerstall moest aan de bak. Het bleek een laatste stuiptrekking, want met keurige goals van Mlapa, Grot en Rutten liep VVV uit naar een uitstekende 4-1 overwinning. En toen zondag Excelsior niet wist te winnen van Willem II was het helemaal zeker: ook volgend seizoen speelt VVV in de Eredivisie!! Klasse gedaan mannen!

De Budget Home Store XXL Man of the Match werd Ralf Seuntjens. Dat leverde Maurice Vroomen een waarde-cheque van 150 euro op!

AZ BBQ zorgde voor smakelijke hapjes smakelijke hapjes en het zal niet als een verrassing komen als we u verklappen dat het héél gezellig was in onze sponsorruimtes en dat het ook héél laat werd voor de lampen uit gingen en de deuren op slot. En dinsdag mogen onze mannen alweer aan de bak. Dan in het verre Heerenveen!

mf2