Menu

Het geel/zwart rondom FC Groningen

maandag 10 december 2018

Het was spannend tegen FC Groningen. Er gebeurde in elk geval een heleboel op het veld en ook daarbuiten. Met name de rode kaart voor Jerold Promes die even later na ingrijpen van de VAR door scheidsrechter Gözübüyük werd teruggedraaid, maakte de tongen los. En uiteindelijk leverde de wedstrijd, die mede mogelijk was gemaakt door Sponsor van de wedstrijd JDS Bedrijfsautomatisering, een punt op. Het bleef 0-0 in Seacon Stadion - De Koel -.

De KoelKids stonden weer paraat om hun helden te begeleiden naar de aftrap. Dit keer waren dat Thijs Geurts, Esme Driessen, Indy Driessen, Yulian Hamans, Rosie Tabbers, Ties Tabbers, Sterre Bovee, Thom Cootjans, Dano Janssen, Ziva Jane Sloesen en Jaxson Sloesen. De mascottes waren Siem Cornelissen en Gijs Alberts. Vlaggendragers waren Thimo Beurskens en Ryan van Lin.
Fan of the Match was Luuk Laurensse. Luuk had een slechte start: door een slokdarmprobleem kon hij tot zijn vijfde bijna geen eten binnenhouden. Hij had te maken met veel onderzoeken en anderhalf jaar lang had hij een neussonde en daarna een maagsonde. Mede daardoor was hij al zo’n tien keer onder narcose. Door domme pech brak hij ook nog een keer zijn been en zelfs twee keer zijn arm. Op dit moment gaat alles goed. Ondanks alle negatieve ervaringen is hij een ontzettend vrolijk en positief mannetje. Klein van stuk, maar met een groot karakter. Inmiddels voetbalt hij en ook daarin is hij van een schuchter, afwachtend spelertje gegroeid naar iemand die er vol voor gaat. Zondag mocht hij een dagje sfeerproeven in het profvoetbal. Het gaf zijn groeiende zelfvertrouwen een nieuwe boost!

De wedstrijd begon fel. Twee aanvallend ingestelde ploegen probeerden te scoren maar de keepers bleken een maatje te groot. Voor rust was de grootste kans voor FC Groningen, maar de Duitse reus in de Venlose goal was weer eens uitstekend op dreef! In de rust ging onze partnerclub van de week, DEV uit Arcen, aan de slag met het Latje Trappen. Dat deed het combiteam van DEV-Arcen en RKDSO Lomm uitstekend. Het team scoorde 6 punten en nam daarmee de koppositie over. Maciej Jacinski scoorde 3 punten, Jesse Smits 2 punten en Mees Pingen 1 punt. Jop Smits en Niek Vousten wisten de lat niet te raken.
Aan de andere kant van het veld kwamen de spelers van Voetbal Extra in actie voor hun shoot out. Namens SV Venray waren dat Nicole Heubers , Mike Bierens , Hugo Janssen en Melvin Jung.En voor SSS Overloon kwamen in actie Nada Beer, Kees Gottenboch, Arie Cuppen, Sven Huberts en Linda Maas. En natuurlijk namen twee tribunevakken het tegen elkaar op in de Mifa FIFA Rust Battle. De strijd ging tussen vertegenwoordigers van de vakken O1 en O2. Pepijn Zwerver won namens O1 van Daan Cuijpers (O2).
En natuurlijk werd er weer een supporter blij gemaakt door winnaar te worden van ‘Das verrückte 2 Brüderspiel’. De winnaar zat dit keer op tribune-vak Z6 en won een tegoedbon van € 50,- die te besteden is bij Die 2 Brüder von Venlo.

Na rust was VVV de bovenliggende partij. FC Groningen kwam er aanvallend niet meer aan te pas. Helaas werden diverse kansen gemist zodat de stand bleef zoals hij was: 0-0. Al voor de zesde keer op rij bleven onze geelzwarten ongeslagen in eigen huis en dat is natuurlijk prima! Aanvoerdersbandsponsor DAJA Trading kreeg na afloop de band uitgereikt door Jerold Promes. En Evert Linthorst, voor het eerst basisspeler in het eigen Seacon Stadion - De Koel -, werd uitgeroepen tot Media Markt Man of the Match.

Komend weekend staat een uitwedstrijd op de rol en het voetbaljaar 2018 wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, de nieuwe club van ‘onze’ Vito van Crooij en Clint Leemans. Die wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 21 december.

CLUBLIEFDE #ISVVV

 

mf2