Menu

Het geel/zwart rondom NAC

maandag 24 september 2018

Een stijgende lijn voor VVV-Venlo in de thuisduels. Na de nederlaag tegen Ajax en het gelijkspel tegen Heerenveen, werd NAC Breda overtuigend met 3-0 naar huis gestuurd. Al voor rust scoorde VVV twee keer en na rust werd er nog eentje bij geprikt. Een dik verdiende overwinning dus, een uitgelaten sfeer en 6.167 toeschouwers die met een goed gevoel naar huis gingen. Tenminste, als ze het ‘goede’ geelzwart steunden… Voor de partners in de Rabobank Venlo Business Lounge maakte het niks uit. Zij genoten volop van de wedstrijd en van de hapjes van Palace St. George.

Al ruim voor de aftrap was het overigens gezellig druk in het stadion. Een honderdtal studenten was aanwezig om kennis te maken met VVV-Venlo. Voor hen was er onder meer een College Tour georganiseerd waarin Stan Valckx de hemd van het lijf gevraagd werd. Ze zorgden ook voor een prima stemming in de FanZone op het bijveld van Seacon Stadion - De Koel -. Bovendien was er de Duitse Businessavond, waarop vele Duitse ondernemers aanwezig waren. De sfeer vooraf was daardoor al geweldig en die werd er in de loop van de avond alleen nog maar beter op.

Toen ze even voor kwart voor acht het veld opkwamen, werden de spelers weer vergezeld door enthousiaste KoelKids. Dit keer waren dat Wesley van Lin, Ian Burgers, Collin Burgers, Juul Everts, Juul Ebus, Noah Gielen, Finn Janssen, Dex den Dekker, Finn Nooyen, Mathijs Roox en Levi Kusters. De mascottes waren Ruben Ebus en Jordi Vincken en de vlaggendragers waren Romijn Haenen en Bart Janssen. Ze waren allemaal dolenthousiast bij de spelersopkomst, met aan de ene kant de vuurshow van JustFire, aan de andere kant de prachtige muurschilderingen die vanaf nu het stadion sieren, met de portretten van Ger van Rosmalen, Herman Teeuwen en Keisuke Honda, en op het veld de spelers met de grote ballonnen van de Vriendenloterij. Graffitikunstenaars Vincent Huibers en Marcus Debie hebben een topprestatie geleverd!

Er was dit keer geen Fan of the Match en dat is zeker bij zo’n winnende ‘match’ erg jammer. Want de herinneringen aan VVV-NAC zullen zoet zijn. Door treffers van Johnatan Opoku en Tino-Sven Sušić leidde de thuisclub halverwege al met 2-0 en dat voelde heel fijn! In de rust was er weer één blije winnaar van ‘Das verrückte 2-Brüderspiel’, goed voor een waardebon van € 50,- die bij de Venlose supermarkt in te wisselen is. Verder was er voor het eerst dit seizoen een PartnerClub van de week. SV Panningen mocht het spits afbijten in het Sport2000 Latje Trappen. Simon Custers, Raaf Houben, Eskil Janssen, Juul Kurvers en Ward Leenen waren de eerste deelnemers van het seizoen.

Ook was er het officiële startschot van de plaatjesactie die VVV-Venlo met Jumbo organiseert. Op het veld werd een groot voetbalplaatje symbolisch door algemeen directeur Marco Bogers overhandigd aan de filiaalhouders van de tien Jumbo-supermarkten in de regio die meedoen aan de plaatsjesactie. Van 3 oktober tot en met 27 november krijgt iedereen voor elke €10,- aan boodschappen een setje voetbalplaatjes van de huidige spelers en staf, oud-spelers, clubiconen, doelpuntenmakers en noem maar op. De bedoeling is om het hele stickeralbum vol te krijgen!

Na rust bleef VVV-Venlo de bovenliggende partij en Jay-Roy Grot scoorde al snel de 3-0 voor de geelzwarten. In de fase die volgde werden nog behoorlijk wat kansen gecreëerd en NAC kon daar maar één kans tegenover stellen. Een kopbal van Mühren werd door Unnerstall keurig uit zijn doel geranseld, waardoor VVV ‘de nul’ kan vasthouden.
De geweldig spelende Tino-Sven Sušić werd uitgeroepen tot MediaMarkt Man of the Match door de gebruikers van de VVV-Venlo-app en Roel Janssen raakte zijn shirtje ‘kwijt’… De sfeer werd vervolgens alleen nog maar beter dankzij optredens van FF Dimme 2, Jerome en Lotte van Podium 23, Star DJ Paul van de Laar en Arjon Oostrom, bekend van ‘Pure Verleiding’ en ‘Je bent de mooiste van de dansvloer’.

De komende weken worden er in en rond het stadion weer diverse werkzaamheden uitgevoerd. Dat kan omdat er twee uitwedstrijden volgen, tegen Excelsior en PSV, en een interlandweekend. De volgende thuiswedstrijd is pas op zondag 21 oktober, als ADO Den Haag op bezoek komt.
Dat wil toch niemand missen!?

CLUBLIEFDE #ISVVV

mf2