Menu

Het geel/zwart rondom PEC

maandag 24 december 2018

Veel vraagtekens voor de aftrap tegen PEC Zwolle. Immers: bij de opponent was trainer John van ’t Schip ontslagen. Bovendien kwamen Clint en Vito met de blauwwitten op bezoek in Seacon Stadion - De Koel - en die wilden wel even iets laten zien! En bij de thuisclub ontbraken gelouterde spelers: Lars Unnerstall, Danny Post, Ralf Seuntjens en Roel Janssen. Dat zou wel eens billenknijpen kunnen worden. Achteraf viel het allemaal reuze mee en boekte VVV een prima 2-0 overwinning.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd het contract met Masita Sportswear, dat al jarenlang de wedstrijd- en trainingskleding van VVV-Venlo levert, met vier seizoenen verlengd. Dat was al goed nieuws voordat er nog maar één bal gerold had. De KoelKids stonden vervolgens weer paraat om hun helden naar de middenstip te vergezellen. Dit keer waren dat Lucas Boomars, Kyano Massa, Sjors Sonnemans, Ravi Koldijk, Jayda Hendriks, Dylan Lamers, Finn Maesen, Milan Boomars, Roy Hoeijmakers, Lex van Mun en Luut Schobbers. De mascottes waren Leon Hendriks en Julia Clevis en de vlaggendragers waren Daimy Hendriks en Levy Schreurs.

Voor de wedstrijd begon werd Moreno Rutten in het zonnetje gezet omdat hij al honderd wedstrijden namens VVV-Venlo had gespeeld. Uit handen van Algemeen Directeur Marco Bogers kreeg hij een prachtig canvas aangeboden.

Al vroeg in de wedstrijd was duidelijk dat PEC Zwolle niet veel kon afdwingen. Het was VVV dat beter opende en een strafschop kreeg van arbiter Kooij, die degene die de overtreding beging, de Zwolse doelman Diederik Boer, met rood naar de kleedkamer stuurde. Tino-Sven Sušić knalde de bal onberispelijk in de kruising en de 1-0 voorsprong stond ook bij de pauze nog op het scorebord.

In de rust werd een supporter op tribunevak O5 blij gemaakt met een kerstpakket ter waarde van €50,- in ‘Das Verrückte 2 Brüderspiel’. En er was weer een partnerclub van de week, namelijk de Duitse amateurclub Hülser Sportverein e.V., die niet alleen aan voetbal doet, maar ook aan badminton, basketbal, ijshockey, gymnastiek, handbal, judo, atletiek, wielrennen, rolhockey, zwemmen, dansen, tennis en tafeltennis! Het waren vijf echte voetballers die meededen aan het Latje Trappen. Maar dat deden ze helaas niet erg succesvol. Alleen Fiete Franzke en Jan Maiss troffen de lat ieder eenmaal. Maximilian Beyer, Yannick Dahners en Frieda Rohe hadden hun vizier deze avond niet op scherp staan, zodat het bij twee punten bleef. Hülser SV vertoeft met deze score in de onderste regionen van het voorlopige klassement.

Na rust werd al snel duidelijk dat het gehandicapte VVV niet veel te duchten had van de opponent uit Overijssel. Toch bleef het met 1-0 lang spannend. Toen Patrick Joosten met een prima genomen vrije trap voor 2-0 zorgde, was de strijd gestreden en VVV pakte een overwinning die leidde tot de achtste plaats met maar liefst 23 punten na 18 wedstrijden. Ongekend knap! Voor de zevende keer op rij bleef VVV thuis ongeslagen. De trotse selectie poseerde na afloop voor onze fotografen met de tevreden supporters als prachtige achtergrond. Dit seizoen werd in Seacon Stadion - De Koel - alleen verloren van Ajax.

Aanvoerdersbandsponsor Bundeling kreeg na afloop de aanvoerdersband uitgereikt uit handen van maar liefst twee captains! De eigenlijke aanvoerder Danny Post en diens plaatsvervanger op het Venlose kunstgras, Jerold Promes. Patrick Joosten werd na zijn prima wedstrijd tegen PEC Zwolle uitgeroepen tot Media Markt Man of the Match.

Daarna was het nog lang gezellig in het stadion, onder meer door de aanwezigheid van een aantal partijen die nauw betrokken zijn bij de activiteiten van de maatschappelijke tak van de club, VIA VVV. Deelnemers aan SportMpower, de wandelvoetballers van de VVV-Venlo All Stars, Shape Venray en de diverse partners die VIA VVV een warm hart toedragen waren erbij. Dat zijn de gemeente Venray, gemeente Venlo, gemeente Horst aan de Maas en Antares.

We gaan met z’n allen genieten van een korte rustperiode rond Kerst en Oud en Nieuw. Vanaf 3 januari wordt er weer getraind door de matadoren, die op 12 januari thuis een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen FC Viktoria Köln, dat ruim op kop gaat in de Regionalliga West in Duitsland. Na afloop van die wedstrijd kunnen de supporters elkaar informeel de hand drukken om elkaar een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Een week later speelt VVV-Venlo weer ‘om het echie’ bij ADO Den Haag. De volgende competitiewedstrijd in eigen huis is op zaterdag 26 januari als FC Emmen op bezoek komt.

CLUBLIEFDE #ISVVV

 

mf2