Menu

Het geel/zwart rondom SC Heerenveen

maandag 3 september 2018

En weer was er een dubbel gevoel na een thuiswedstrijd van VVV-Venlo. Na het treffen met Ajax had iedereen het over de VAR, na de 1-1 tegen Heerenveen ging het over de ‘twee gezichten’ van de thuisclub. De eerste helft was zonder meer slecht, maar na de gelijkmaker in de tweede helft werd Heerenveen naar de rand van de afgrond geduwd. Helaas slaagden de spitsen er net in het laatste zetje te geven, zodat de 2-1 niet viel. Maar eerlijk is eerlijk, het gelijkspel was op basis van de hele wedstrijd eigenlijk wel terecht. De dikke 6.200 toeschouwers gingen met een positief gevoel naar huis. En de partners in de Rabobank Venlo BusinessLounge lieten zich de overheerlijke hapjes van

Paul’s Pie heerlijk smaken, dus ook daar overheerste het goede gevoel.

Bij het betreden van het veld hadden de spelers natuurlijk weer gezelschap van de enthousiaste KoelKids. Dit keer waren dat Britt van den Essen, Jan Staadegaard, Mies Reijnen, Rik Jansen, Puk Schlooz, Sarah Bos, Sandra Janssen, Ravi Schreurs, Roan Schreurs, Deon Lemmen en Liam Lemmen.

De mascottes waren Levi Kusters en Noud Collin. Als vlaggendragers waren Daan Franssen en Sophie Knaab actief. Het enthousiasme was groot, mede dankzij de spectaculaire ‘vlammenwerpers’ van opkomstsponsor JustFire. Speciale gasten waren de winnaars van de VVV-Venlo StreetLeague 2018 en de sportklas van de sportiefste school van Nederland. Dat is de rest van dit jaar nog steeds het Blariacum College.

Fan of the Match was Simon Arts. Simon was aangemeld door zijn zus Carolien. Voor de duidelijkheid, Carolien is acht, Simon is zes. En Simon is helemaal gek van voetbal. Naar zijn andere speelgoed kijkt hij niet om, alleen de bal is belangrijk! Hij volgt het voetbal van start tot finish en zijn zus wordt er soms gek van. Simon volgt ook VVV op de voet en wilde met zijn vader naar Wittenhorst-VVV gaan kijken en handtekeningen scoren van alle spelers. Foutje… ze hadden de verkeerde datum gekozen en waren al snel weer thuis. Maar nu hij Fan of the Match is geweest, is dat foutje vast en zeker goedgemaakt! En zus Carolien is intussen ook besmet met het voetbalvirus en was natuurlijk ook van de partij. 

De wedstrijd viel een beetje tegen voor rust. Het liep niet helemaal lekker en de gasten uit het verre Friesland stonden halverwege met 0-1 voor. Dat was wel een smetje! Dat werd voor één fan in de rust goedgemaakt door ‘Das verrückte 2-Brüderspiel’ te winnen, goed voor een waardebon van € 50,- die bij de Venlose  supermarkt in te wisselen is.

Verder was er de huldiging van de winnaars van het Sport2000 Latje Trappen. De winnaar, Thijs Philipsen van VV Bieslo won voor zijn drie rake schoten een fiets, beschikbaar gesteld door Verbong Tweewielers uit Grubbenvorst. De bokaal was voor partnerclub Venlosche Boys.

Er was een heuse primeur in de rust. Twee supporters speelden onder het toeziend ook van onze eSporters Nick en Sandro Cooiman een wedstrijdje FIFA tegen elkaar. Die wedstrijd werd live uitgezonden op Instagram. Vince Wolters klopte namens vak O2 de kandidaat van vak O3, Stanley Bruurs, met een minimaal verschil: 1-0.

De tweede helft verliep een stuk beter. Nieuwkomer Patrick Joosten kende een droomdebuut door de gelijkmaker te scoren. In de slotfase kreeg VVV nog diverse kansen op de overwinning, maar zover kwam het jammer genoeg niet. Patrick Joosten werd na zijn goal uitgeroepen tot MediaMarkt Man of the Match door de gebruikers van de nieuwe VVV-Venlo-app. Een mooie binnenkomer! Ook voor Ralf Seuntjens was het een bijzondere wedstrijd. Van de fans op O3 kreeg hij een taart aangeboden voor zijn pasgeboren zoontje Nolan.

Volgende week is er geen competitievoetbal vanwege interlandwedstrijden. Een week later speelt VVV-Venlo in Doetinchem tegen de Superboeren van De Graafschap en over drie weken gaat geelzwart op jacht naar een zege op dat andere geelzwart, want NAC Breda komt dan op bezoek.

CLUBLIEFDE #ISVVV

mf2