Menu

Het geel/zwart rondom Ajax

maandag 20 augustus 2018

Een dubbel gevoel overheerste zaterdagavond na de wedstrijd tegen Ajax. Als de VAR niet had bestaan, had de wedstrijd zomaar kunnen eindigen in een 1-0 zege. Nu werd het, door ingrijpen vanuit het verre Zeist, een bittere 0-1 nederlaag. Op zich terecht hoor, laat daar geen misverstand over bestaan, maar toch…
De 8.000 toeschouwers in het uitverkochte Seacon Stadion - De Koel - hebben in elk geval een geweldige avond gehad. En wie toch een nare smaak in de mond had, kreeg die prima weggewerkt dankzij de smakelijke bijdrage van cateringsponsor Bruiz in de Rabobank Venlo BusinessLounge. Daarnaast verzorgde Podium23 met FF Dimme en Bryan Stricker, in samenwerking met Bongers Beeld, Licht en Geluid, de muzikale omlijsting van de derde helft en het werd een meer dan prima derde helft.

De spelers kwamen door een overactieve sproeier onder een koude douche het veld op. Voor de KoelKids die hen vergezelden was dat beetje nattigheid geen probleem. Ze hadden de dag van hun leven. Met de sproeier aan de ene kant en de spectaculaire ‘vlammenwerpers’ van opkomstsponsor JustFire aan de andere kant, was een en ander alsnog aardig in balans.

Voor de aftrap ging de aandacht naar Vito van Crooij en Clint Leemans. Het tweetal speelt vanaf dit seizoen voor PEC Zwolle en kwam even langs om afscheid te nemen van het publiek. Daarbij kregen ze namens de club de mooie woorden van algemeen directeur Marco Bogers en een fraai canvas met een actiefoto van afgelopen seizoen.

De fans kwamen intussen vanuit de gelegenheids-Fanzone, op het bijveld achter het stadion, de tribune op om zich klaar te maken voor het spektakel. En spektakel kregen ze! Een dominant Ajax strandde keer op keer op de grijpgrage handen van uitblinker Lars Unnerstall. En in een tegenaanval scoorde Martin Samuelsen een prima goal. Die helaas na ingrijpen van de VAR geen genade vond in de ogen van arbiter Blom. Dus was de stand halverwege 0-0.

In de pauze leerde het publiek een nieuw spel kennen: ‘Das verrückte 2-Brüderspiel’, een rad van fortuin waarmee een mooie prijs te winnen was. In dit geval een waardebon van € 50,- voor een smakelijke barbecue. De winnaar was er begrijpelijk blij mee.
De tweede helft verliep in eerste instantie naar wens. Ajax bleef de bovenliggende partij, maar de muur, die bestond uit de handen van Lars Unnerstall, was uit gewapend beton opgetrokken. Tot de VAR besloot een overtreding die de scheidsrechter niet gezien had, opnieuw te laten beoordelen, met een terechte strafschop als resultaat. Waardoor de Amsterdammers alsnog de wedstrijd konden beslissen: Tadic scoorde vanaf de strafschopstip.

Natuurlijk werd Lars Unnerstall uitgeroepen tot MediaMarkt Man of the Match door de gebruikers van de nieuwe VVV-Venlo-app. De sterke doelman mag terugzien op misschien wel zijn beste wedstrijd ooit. Wedstrijdsponsoren waren dit keer Recycling Consultants Nederland en ArenaLease. De aanvoerdersbandsponsor, Covebo, nam het kleinood na afloop in ontvangst uit handen van de teleurgestelde captain Danny Post, die ook de wedstrijdbal mocht overhandigen aan wedstrijdbalsponsor Mac’s Parketvloeren. Volgende week speelt VVV-Venlo in Utrecht en over twee weken is er een nieuwe kans op eigen veld als SC Heerenveen op bezoek komt!

mf2