Menu

Het Geelzwart rondom FC Emmen

maandag 28 januari 2019

Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zou je denken. De wijze waarop FC Emmen een week eerder in blessuretijd koploper PSV van de zege hield, was knap. En uitgerekend in Covebo Stadion - De Koel - flikten de Drenten het opnieuw. Nu werd in blessuretijd de winnende treffer gescoord. Met een 2-3 nederlaag als gevolg voor VVV-Venlo. Een bittere pil.

Voorafgaand aan de wedstrijd, die mede mogelijk was gemaakt door wedstrijdsponsors Covebo & Hafkamp Gerechtsdeurwaarders, werd uitgebreid stilgestaan bij het feit dat het de eerste officiële thuiswedstrijd van VVV was in het stadion met de nieuwe naam. Covebo deed al voor de aftrap van zich spreken door, samen met Orange Blend, gratis koffie te schenken voor alle fans van zowel VVV als FC Emmen. Het werd een verbroederingsfeest zoals je dat niet vaak ziet in de Eredivisie, iets waar VVV, Covebo, Orange Blend en alle betrokken fans trots op mogen zijn. Zo kan het dus ook!

De Koelkids stonden weer klaar om de spelers naar de middenstip te begeleiden. Dit keer waren dat Jaimy Merx, Eljero Boots, Gyviano Boots, Shirley Habets, Stan van Westerveld, Levi Moll, Nic de Meulemeester, Jim de Meulemeester, Finn Janssen, Tijn Grob en Femke Bennheij. Met opponent Emmen liepen kinderen mee die hadden gewonnen met een kinderfeestje. Daardoor hadden ook  Milan, Lucien, Giel, Ries, Sep, Thijs, Vin, Michiel, Tim, Jan en Siem een geweldige avond.

De mascottes waren Thuur Peters en Milan Peters en de vlaggendragers waren Lucas van Heijster en Mathijs van Heijster.

Het spelbeeld ging op en neer. Beurtelings kreeg zowel VVV als Emmen kansen om de score te openen. Het was Johnatan Opoku die de 1-0 scoorde en dat was een jubileumtreffer! Het was namelijk de 2000ste goal die VVV in een thuisduel scoorde sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954. De ruststand was echter 1-1.

In de rust werd een supporter op tribunevak Z6 blij gemaakt met een waardebon van €50,- in ‘Das Verrückte 2 Brüderspiel’. En er was weer een partnerclub van de week, namelijk SV Merselo. De club uit het Venrayse kerkdorp werd opgericht op 18 juli 1957. Sinds 1979 wordt er ook gekorfbald door SV Melderslo. Anno 2019 heeft de club bezit 3 senioren-, 1 veteranen- en 8 jeugdteams, waarvan het eerste elftal dit seizoen uitkomt in de 5e klasse F. De korfbalclub heeft 2 senioren- en 6 jeugdteams.  De clubkleuren van deze sportieve vereniging komen ons bekend voor: geel-zwart. Vijf jeugdspelers van de voetbal-afdeling deden hun best bij het latje trappen. Dat waren Rens Arts, Wout Ewalts, Tijn van Hoof en Noah en Tom Janssen. En ze deden het prima! Wout ( 2 ), Rens ( 1 ), Tijn ( 1 ) en Tom ( 1 ) zorgden voor de vijf punten. Noah Janssen wist de lat niet te raken. Met deze 5 punten bezet SV Merselo een gedeelde 2e plaats in het voorlopige klassement achter koploper DEV-Arcen/RKDSO ( 6 punten). In de MIFA FIFA Battle versloeg Kai van Beek namens O2 het vak O3 dat door Gio Petit werd vertegenwoordigd,  terwijl het bekende duo Bjorn en Mieke het publiek vermaakte met een optreden op de middenstip.

Na rust bleef het spel op en neer golven. Emmen nam een voorsprong, maar een paar minuten later was het opnieuw Johnatan Opoku die met treffer nummer 2001 voor de 2-2 zorgde. In blessuretijd kreeg VVV echter alsnog het deksel op de neus toen Emmen er met de overwinning vandoor ging. Toch blijft VVV ‘gewoon’ zevende op de ranglijst. Johnatan Opoku werd uitgeroepen tot Budget Home Store XXL Man of the Match. Door mee te stemmen via de VVV-Venlo app won Koen Meewis een waardebon van 150 euro.

Ondanks de nederlaag was het nog lang gezellig in de businessruimtes in Covebo Stadion - De Koel -, mede dankzij Cateringpartner: A-Z Barbecue. Je mag spreken van een knallende derde helft met live optredens van Bjorn & Mieke en van Bryan Stricker. Op zaterdag 9 februari is het weer te doen in onze eigen thuishaven. Dan is Willem II te gast.

CLUBLIEFDE #ISVVV

mf2