Menu

Het geelzwart rondom #VVVFEY

maandag 8 april 2019

Resultaten uit het verleden bieden geen garanties, zo bleek maar weer eens in het thuisduel tegen Feyenoord. Historisch gezien hebben de Rotterdammers de handen doorgaans meer dan vol aan VVV-Venlo, zeker in Covebo Stadion - De Koel -. Maar daarvan was zondag helaas geen sprake. De roodwitten domineerden en buiten een korte fase in de tweede helft, kon VVV geen vuist maken. Jammer, maar de Venlose nederlaag was terecht. Vonden ook de wedstrijdsponsors Seacon Logistics en ACS Cleaning.

De weergoden deden hun best om er een mooie wedstrijd van te maken. Dat lukte aardig. De omstandigheden waren ronduit zomers. Dus geen kleumende KoelKids die mee het veld opliepen met hun helden. Dit keer waren dat Finn Verheijen, Thijn Janssen, Fedde Huibers, Janne Maas, Yavi de Bock, Michiel Faassen, Bram Keeren, Stan van Horck, Ian van Horck, Sem Kuster en Guus Kusters. Ze kregen nog gezelschap van Dani en Levi Kum, de tweeling van Christian Kum, en van Rickey Post, een neefje van Danny. Een gezellige boel dus. Ook op de Viking Vrienden Bank, waar Ralf Ottenheijm met een select gezelschap de strijd van nabij kon volgen.

Ook was er een Fan of the Match. Hassan Kanu, jeugdspelertje van Sportclub Irene, heeft een verschrikkelijke tijd achter de rug. Zijn broertje Martin was net zes en speelde al bij de Tegelse club. In het voorjaar van 2018 werd bij hem kanker geconstateerd. Na ingrepen en chemo’s was de kanker weg en in september volgde het bericht dat Martin weer op school was en ook weer wilde gaan voetballen. Nog geen week later bleek het helemaal mis en enkele weken later al, op 28 september, overleed de jonge Martin. De familie Kanu, vader, moeder en de kinderen Umawa, Hassan en Ramatru, was uiteraard diep getroffen door dit onmetelijk leed. Hassan was daarom Fan of the Match bij de wedstrijd van VVV-Venlo tegen Feyenoord.

Hij zag een spannend duel waarin Feyenoord op 1-0 kwam en Mlapa pal voor rust een uitgelezen kans kreeg op de gelijkmaker. Helaas miste hij.

In de pauze was er weer van alles te beleven. Het begon natuurlijk met ‘das verrückte Zwei Brüder Spiel’. Dit keer werd een supporter blij gemaakt op Z7 die een geweldige prijs won: een Melitta Koffiemachine ter waarde van 679 euro!
Partnerclub SV Venray deed mee aan de Latje Trappen Bokaal. Job Claassen, Thijs Creemers, Loek van Kempen, Elidon Meshi en Daan Puyn kwamen echter niet tot treffers en staan dus onderaan op de ranglijst.

Er was geen shoot out voor de G-sporters. Vanwege de week van de gehandicaptensport liepen zij een ereronde door Covebo Stadion - De Koel - en ze werden geweldig toegejuicht.
In de Mifa Fifa Battle ging de strijd tussen Nick Engels uit O3 en Mika Meeuwis uit Z3. Nick won met 1-0.

Na rust hing de gelijkmaker enige tijd in de lucht, maar nadat het 0-2 werd, was de strijd helaas gestreden. De 0-3, in blessuretijd, was louter van belang voor de statistieken. De Budget Home Store XXL Man of the Match werd aanvoerder Danny Post. Dat leverde Arno Boss een waardecheque op! Balsponsor JDS Bedrijfsautomatisering mocht na afloop de wedstrijdbal in ontvangst nemen en Aanvoerdersbandsponsor Hovens Collin Verpakkingen nam het bandje over van Danny Post.

Dankzij Cateringpartner Restaurant De Tramhalte werd er smakelijk genoten van heerlijke hapjes in onze businesslounge. De blik gaat naar komende zaterdag, wanneer onze mannen op bezoek gaan bij provinciegenoot Fortuna Sittard!

mf2