Menu

Het geelzwart rondom #VVVVIT

donderdag 16 mei 2019

Toch mooi dat het seizoen werd afgesloten in eigen huis. Mooi ook, dat je dan in alle rust gepast afscheid kunt nemen van spelers die veel betekend hebben voor de club. Een klein smetje was dan misschien de nederlaag tegen Vitesse en het geblesseerd uitvallen van ‘onze’ Lars Unnerstall. Maar verder liep de wedstrijd, die mede mogelijk was gemaakt door wedstrijdsponsors WD40 en Burghouwt, als een klokje.

Het was al voor de aftrap een drukte van belang. Het jeugdteam O15 liep een ereronde in verband met het behaalde kampioenschap. Daarnaast werd na elf jaar afscheid genomen van Hans Huijs als voorzitter van Fanclub D’n Twellefde Man. En ook voor deze laatste wedstrijd van het seizoen, liepen de KoelKids onder aangename omstandigheden met hun helden mee naar de aftrap. Dit keer waren dat Gio Leeder, Levi Leeder, Jop Gubbels, Lucien Sillekens, Rens Rongen, Loet Houben, Mads Kanbach, Stijn Hermens, Chris Stevens, Lars Meuwissen en Peet van den Beucken. De vlaggendragers waren Milan Bartels en Gijs Camps terwijl Quint Nunumete als mascotte actief was.

Fan of the Match was Styn Tullemans. Styn heeft een verdrietige tijd gehad, want hij heeft binnen twee maanden alle drie zijn grootouders verloren. Voor Styn een moeilijke periode, ook omdat hij vaak doordeweeks naar zijn opa en oma’s ging tijdens schooltijd.

Het publiek werd niet verwend. Zeker ook omdat Lars Unnerstall, die een groots afscheid verdiend had, al vroeg met een blessure naar de kant moest. Erg jammer. Halverwege stond VVV met 2-0 achter tegen de opponent uit Arnhem.

In de pauze was er weer van alles te beleven. Het begon natuurlijk met ‘das verrückte Zwei Brüder Spiel’. Dit keer werd een supporter blij gemaakt op VW4, die een tegoedbon ter waarde van vijftig euro in zijn zak mocht steken. Lekker! Supporter Bart Sijbers werd blij gemaakt met een gratis seizoenkaart. Hij verlengde zijn seizoenkaart en won deze prijs als ‘vroege verlenger’. Wie voor zondag 19 mei zijn seizoenkaart verlengt kan nog steeds prachtige prijzen winnen.

En er was een Mifa FIFA Battle. Devy Hendrikx van Vak O3 en Joep Cox van het vak O2 gingen de strijd aan. Joep trok aan het langste eind. De partnerclub van de week was MVC’19, dat onlangs zijn 100-jarig jubileum vierde. In de strijd om de Latje Trappen Trofee deden Aron Habtom Abrham, Lucas Heijnen, Tim Severijns, Tom Thielen en Jill Vaessen hun uiterste best. Jill was de enige die een punt scoorde, zodat de leidende positie van DEV-Arcen/RKDSO, dat 6 punten scoorde, niet meer in gevaar kwam. Zij winnen de trofee dit seizoen!

Bij de shoot out voor spelers van Voetbal Extra kwamen alleen leden van Venlosche Boys in actie: Andy Kruit, Desi Beun, Perry Peters, Joey Peters, Mohammed Kaya, Michiel Roelofs, Jasper Mientjes, Niels Versteilen, Valentijn Ressel, Roy Duhne en Thomas van Haperen. Ze vonden het weer fantastisch.

Ook voor serieuze zaken werd in de rust tijd vrijgemaakt. Onlangs overleed Paul Naegelmaker, bekend van de cabaretgroep Neutjesrang en hartstochtelijk VVV-supporter, veel te jong en volkomen onverwacht. Al in de jaren tachtig nam de groep de klassieker ‘VVV – met de kuit veuraan’ op, in de volksmond beter bekend als ‘Dae Bal’. Dat liedje werd woensdagavond ten gehore gebracht in het goed gevulde Covebo Stadion - De Koel -. Een kippenvelmomentje.

Na rust scoorden beide ploegen nog één keer, zodat de bezoekers de punten mee naar huis namen. Voor VVV resteert een prachtige 12e plaats op de ranglijst met maar liefst 41 punten. Niks meer of minder dan een geweldig resultaat.

De Budget Home Store XXL Man of the Match werd de afzwaaiende Lars Unnerstall, die vervolgens ook de prijs als ‘Man of the Season’ kreeg. Dat leverde Ronald Stempher een waarde-cheque van 150 euro op! Er was ook een prijs voor Bart Steegers. Hij won twee tickets van City Cinema via ‘raad het toeschouwersaantal’. Wedstrijdbalsponsor was Cewe en de Aanvoerdersbandsponsor was INSynQ. Het zal niet als een verrassing komen als we u verklappen dat het héél gezellig was in onze sponsorruimtes en dat het ook héél laat werd voor de lampen uit gingen en de deuren op slot. En met ‘heel laat’ bedoelen we ook echt ‘heel erg laat’! De donderdagochtend kwam voor veel mensen dit keer enkele uren te vroeg…

Maar wat uiteindelijk het meest bleef hangen, was het geweldige afscheid van een groep spelers die met VVV fantastische prestaties hebben geleverd en daarvoor op het veld het applaus van de vele supporters in ontvangst mochten nemen.

mf2